Machiajul ochilor se situeaza in topul preferintelor noastre atunci cand dorim sa realizam un machiaj. Fie ca optam pentru un machiaj de zi, fie ca ne dorim un machiaj de seara, vrem ca machiajul sa ne puna in evidenta culoarea ochilor, dar si sa retusam daca este cazul micile defecte.

In cazul in care ne confruntam cu cearcane, de exemplu, trebuie sa ne ferim sa folosim un fard in nuante reci, de albastru, verde, mov, gri intrucat nu vor face decat sa ne evidentieze si mai mult cearcanele, iar ochii nostri vor parea si mai obositi. Foloseste in schimb nuante de roz, piersica, crem, maro deschis, incat sa se atenueze vizual efectul nedorit. 

Tot referitor la cearcane trebuie sa stii ca anticearcanul sau corectorul (ales fluid sau solid in functie de calitatea pielii din jurul ochilor) se aplica dupa uniformizarea fondului de ten fluid, prin tapotare usoara cu ajutorul degetelor. 

In ceea ce priveste alegerea fardurilor de ochi din perspectiva nuantei ochilor, cele mai potrivite nuante de fard de pleoape sunt:

- pentru ochii caprui: farduri de ochi in tonuri de violet, roz, verde, albastru

- pentru ochii verzi: farduri de ochi in tonuri de violet, roz deschis, mov, maro

- pentru ochii albastri: farduri de ochi in tonuri de maro

Daca ai ochii mici iti recomandam sa te joci cu nuante pastelate, deschise si sidefate sau sa apelezi la un cat eye look, care va alungi forma ochiului. Trebuie sa eviti fardurile de ochi in nuante inchise, fumurii, sau aplicarea eye-liner-ului pe pleoapa interioara. Indiferent de forma ochilor, evita sa aplici un fard de ochi in aceeasi nuanta cu cea a ochilor tai.

Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-29 din 66

Setați descendent
pe pagina
Pagina
Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-29 din 66

Setați descendent
pe pagina
Pagina