Sindrom provocat de insuficienta renala acuta sau cronica care se manifesta la nivel digestiv, cardiovascular, respiratoriu, cutant etc., caracterizat prin retentia de compusi azotati, dezechilibru hidroelectrolitic si acido- bazic.
Ca adjuvante ale tratamentului medical de specialitate, se utilizeaza urmatoarele plante sau ceaiuri medicinale:
- Frunze de mesteacan (Folium Betulae): infuzie din 2 lingurite de frunze la o cana de apa; se beau 2-3 cani pe zi.
- Matase de porumb (Stigmata Maydis): infuzie din o lingurita de matase de porumb fragmentata, la o cana de apa; se beau 2-3 cani pe zi.
- 20 g frunze de mesteacan (Folium Betulae), 5 g frunze de anghinare (Folium Cynarae), 15 g frunze de urzica (Folium Urticae), 20 g turita mare (Herba Agrimoniae), 40 g matase de porumb (Stigmata Maydis): infuzie din o lingura de amestec la o cana de apa; se beau 2-3 cani pe zi.
- 20 g frunze de mesteacan (Folium Betulae), 30 g frunze de anghinare (Folium Cynarae), 30 g coada calului (Herba Equiseti), 10 g radacina de patrunjel (radix Petroselini), 10 g fructe de maces (Fructus Cynosbati): infuzie din o lingura de amestec la o cana de apa; se beau 2-3 cani pe zi, dupa mesele principale.
- 10 g frunze de mesteacan (Folium Betulae), 30 g frunze de afin (Folium Myrtilli), 30 g fructe de catina (Fructus Hippophae), 30 g ciumarea (Herba Galegae): infuzie din o lingura de amestec la o cana de apa; se beau 1-2 cani pe zi, neindulcite, timp de cel putin o luna.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?