Ulei usor, limpede si fluid cu reflexe blande verzui, rezista foarte bine la caldura si da o aroma de fericire. Este un ulei superb pentru gratare. Aromatizati-l cu un amestec fin de ierburi si condimente si iata-l perfect pentru carnea la gratar sau sosuri.
Este un ulei exceptional pentru salate si delicatesuri si perfect indicat pentru macerarea carnii si pentru gatirea carnii de pasare.
Beneficii. Acest ulei se claseaza foarte bine in clasamentul uleiurilor de calitate.
Cu un nivel scazut de acizi grasi saturati, o buna doza de acizi poli-nesaturati si o prezenta respectabila de mono-nesaturati, uleiul de samburi de struguri este de un echilibru excelent din punct de vedere dietetic.
Uleiul este mai degraba fragil si se oxideaza rapid. Cum nu se intareste la frig, este extrem de recomandat sa fie patrat in frigider unde durata sa de viata va atinge chiar si un an.
Cu toate aceste este recomandata inchiderea sticlei imediat dupa folosire pentru a preveni oxidarea.
Acizi grasi poli-saturati – 69%
Acizi mono-nesaturati – 16,1%
Acizi grasi saturati – 9,6%