OJA.ro blog

  • Cosmetica
  • Terapii Naturiste
  • Plante medicinale
  • Stil de viata
  • Ghid de produse
  • Home
  • nutritiv.eu

Uleiul de canola

Ca il numim ulei de rapita sau de canola nu este foarte important. Conform uora este uleiul cu o mie de virtuti. Cu un miros pronuntat, este un ulei cu un gust vegetal si aspru cu un punct usor de amareala care evoca putin savoarea nucilor de Grenoble. Un ulei cu straluciri aurite si plin de personalitate.

Utilizare. Este preferabil sa-l folosim rece, fara a-l gati, ca baza pentru sosuri de salate. Puteti sa-l incalziti putin pentru a auri legumele, carnea si pestele, dar evitati sa-l folositi pentru fripturi.

Suporta greu caldura si degaja un miros dezagreabil atunci cand isi atinge punctul de maxima suportabilitate.

Beneficii. Toata lumea vorbeste despre virtutile uleiului de canola. Dupa multe manipulari genetice asupra plantei si de-alungul timpului, el a devenit, datorita agronomilor canadieni, un ulei vedeta, pana in momentul in care un altul va propune o combinatie de acizi grasi mai favorabila organismului.

Este chiar mai bun decat uleiul de masline, afirma unii specialisti. Cu foarte putini acizi grasi saturati, el contine un numar foarte mare de acizi grasi mono-nesaturati si poli-nesaturati.

De aceea, consumul sau va duce la scaderea nivelului colesterolului rau si cresterea celui bun. Ce sa-i mai cerem in plus?

Uleiul de canola este destul de rezistent la oxidare: se pastreaza uneori un an intreg in camara, ferit de caldura si lumina. Uleiul presat la rece este mai fragil decat cel presat la cald si se oxideaza mai usor.

Cum nu se intareste la rece, este preferabil sa fie pastrat in frigider.

Acizi grasi poli-nesaturati – 36%

Acizi grasi mono-nesaturati – 58%

Acizi grasi saturati – 6%

sept. 23, 2007Ojaro
Uleiul de arahideUlei de susan
You Might Also Like
 
Lipidele
 
Uleiul de floarea-soarelui
Comments: 1
  1. ioana
    mai 7, 2009 at 6:57 pm

    NU CONDIVID CEEA CE AFIRMA ACEST ARTICOL. EXISTA MULTIPLE STUDII CARE CONTRAZIC ACESTE AFIRMATII DESPRE BENEFICIILE ULEIULUI DE RAPITA HIBRIDIZATA. DIMPOTRIVA, ACEST ULEI EXTREM DE RAFINAT AJUNGE PE PIATA CU MARI CONCENTRATII DE LIPIDE NUMITE „TRANS FAT”. UN ELIXIR DE RADICALI LIBERI CARE, SE CREDE, AU DE A FACE ENORM CU CRESTEREA BOLILOR CORONARIENE SI A TUMORILOR IN STATE. (IN NEW YORK CITY, UNDE LOCUIESC, ESTE INTERZIS RESTAURANTELOR SA FOLOSEASCA TRANS FAT IN RETETE – MARGARINA IN PRINCIPIU, DAR SI ULEIURI PRAJITE SI REPRAJITE). AR FII BOGAT IN ACIZI GRASI OMEGA-3, DAR MARE PARTE DINTRE ACESTIA SE TRANSFORMA IN TRANS FAT IN URMA DEODORIZARII IN PROCESUL DE RAFINARE. IAR INGINERIA GENETICA NU ESTE UN PIC IN ANTITEZA CU NATURISMUL?

    UNA DINTRE SURSE:

    http://westonaprice.org/knowyourfats/conola.html

    ReplyCancel

Faci un comentariu sau dai un răspuns? Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

septembrie 23, 2007 1 Comment Nutritiecanola, colesterol, gust vegetal, ulei de canola, ulei de rapita
Articole recente
  • Invatati sa va placa de voi insiva
  • Limonada – bautura perfecta pentru o vara torida
  • Intariti-va sistemul imunitar
  • 10 idei de cum sa iti pictezi unghiile
  • Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Comentarii recente
  • ondi la Trei metode de purificare a vezicii biliare
  • Adriana la Beneficii pentru sanatate oferite de ceaiul de hibiscus
  • Claudia la Cum sa elimini o alunita inestetica
  • Claudia la Cum sa elimini o alunita inestetica
  • Elena la Intrebari frecvente despre ciclul menstrual
Bine ati venit pe OJA.ro

Bine ati venit pe blogul OJA.ro

Categorii
  • Cosmetica
  • Terapii Naturiste
  • Plante medicinale
  • Stil de viata
  • Ghid de produse
  • Vopsea de par
  • Vopsea de par fara amoniac
  • 7 motive pentru a te abona la Newsletter
  • Publicitate pe OJA.ro Blog
  • Scrie pentru OJA.ro Blog
OJA.ro

OJA.ro – magazin de frumusete holistica

2021 © OJA.ro Blog