Uleiul de susan este un ulei maret cu un trecut nobil si prestigios, la fel ca si cel de masline. Cu reflexe pamantii si stralucire balaie, el are un parfum usor si un gust plin. Semanand cu un sos de o calitate impecabila, el va darui tonus platourilor dvs.
Utilizare. Datorita gustului sau tipic, uleiul de susan va da multa personalitate alimentelor dvs. Este perfect pentru bucataria orientala, dar si pentru legumele sote, carnea de pasare si fructele de mare.
Uleiul de susan suporta foarte bine caldura si de aceea va fi extrem de potrivit pentru a praji in ulei legumele, carnea gatita pane. Fara sa fie folosit la gatit, este savuros in sosurile pe baza de otet pentru o salata de spanac si nuci, salata de broccoli sau de bobi.
Beneficii. Nu numai ca uleiul de susan ofera o extraordinara paleta de gusturi, dar iti daruieste un echilibru excelent de acizi grasi, ceea ce il face unul dintre uleiurile cele mai pline de virtuti.
Nivelul sau de acizi grasi saturati este suficient de scazut pentru a permite acizilor poli-nesaturati si mono-nesaturati sa coabiteze in armonie. Consumul sau duce la diminuarea colesterolului in sange si creste in acelasi timp nivelul colesterolului bun.
Uleiul de susan este destul de rezistent la oxidare. Cu toate acestea, datorita faptului ca nu se intareste la frig, este recomandat sa se pastreze in frigider.
Acizi grasi poli-nesaturati – 44%
Acizi grasi mono-nesaturati – 41%
Acizi grasi saturati – 15%