OJA.ro blog

  • Magazin
  • Beauty Sfaturi cosmetica
    • Ingrijire ten
    • Ingrijire corp
      • Maini frumoase
      • Sani sanatosi
    • Ingrijire par
    • Ingrijire orala
    • Ochi sanatosi
    • Medicina si cosmetica
  • Nutritie
    • Retete
  • Stil de viata
    • Ecologie
  • Terapii
    • Apiterapia
    • Argiloterapia
    • Aromaterapia
    • Hidroterapia
    • Luminoterapia
    • Oligoterapia
    • Presopunctura
    • Remedii naturiste
    • Vitaminoterapia
    • Plante medicinale
      • Plante medicinale de la A la L
      • Plante medicinale de la M la Z
  • Ghid de produse

Scrie pentru OJA.ro Blog

Daca esti pasionat/a de beauty, produse cosmetice, alimentatie sanatoasa, stil de viata sanatos, terapii, remedii naturiste, daca poti sa te exprimi frumos in scris si, bineinteles, daca vrei ca articolele tale sa fie vazute de intreaga comunitate OJA.ro Blog de frumusete holistica, nu ezita sa ne trimiti un articol la adresa de email contact @ oja. ro .

Promitem sa citim fiecare articol si sa le publicam pe cele mai bune cu onorul cuvenit autorului.

Te salutam cu drag,
Echipa OJA.ro

mai 16, 2012Ojaro
Comments: 8
  1. elena
    decembrie 2, 2013 at 4:49 pm

    Stimati Domni / Doamne
    Am o problema si va rog sa ma ajutat. Acum trei saptamani am scos o masea, am fost facuta o sutura, am luat 5 zile antibiotic. Dupa 10 zile mi-au fost scoase firele. Dupa 2 zile am constatat ca in momentul cand ma clatesc in gura dupa spalatul dintilor, imi iese apa pe nas. Am sunat pe d-na doctor stomatolog si mi-a zis ca nu este de la dinti. Va rog sa imi spuneti ce este de facut. Va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra.
    Elena

    ReplyCancel
  2. Keshvari Husse
    noiembrie 19, 2013 at 3:14 pm

    Buna ziua,
    Sant un cetaten strain si cititor de revista dumneavastra. Eu locuiesc in Norvegia si as dori sa ma abonez la revista! Este posibil acest lucru?
    Cu stima
    Husse Keshvari din Oslo, Norvegia

    ReplyCancel
    • Ojaro
      noiembrie 19, 2013 at 8:28 pm

      Buna ziua,

      Ne bucuram ca ne urmariti, revista este doar in format online, pe www.medicina-naturista.ro. Toate cele bune, Echipa Medicina-Naturista.ro

      ReplyCancel
  3. Potânc Constantin
    mai 23, 2013 at 7:13 pm

    Stimată redacție,

    Am citit în nr. 5 al revistei medicina naturistă despre problemele unui cititor în legătură cu niște micoze la picior…

    În rândurile următoare doresc să vă scriu despre utilizarea unei plante, pe care am folosit-o cu succes în diferite împrejurări….

    Doresc să precizez de la bun început faptul că rețeta NU ÎMI APARȚINE, am primit-o mai demult pe email….

    Şi cum o încercare nu este nici costisitoare și nici invazivă, am urmat indicațiile…..

    Este vorba despre … BRUSTURE !

    Rețeta primită îl recomanda pentru cazuri de spondiloză cervicală, reumatism etc…

    Cazul meu :

    Am avut dureri la pulpa piciorului și la genunchi ( pe os, se simțea mai mult la mers)… Ce am făcut ? Am luat două frunze de brusture , am pus pe partea care se expune spre soare spirt medicinal, – trebuie ca frunza să fie foarte bine îmbibată cu spirt – am aplicat-o pe picior în zona dureroasă, şi am tras pe deasupra un tricot….. Pe deasupra am tras niște bermude pentru a fi fixat mai bine….. Se poate lega şi cu feşe de tifon sau alt material textil. Fiecare poate proceda cum crede de cuviinţă… Le-am ținut de seara până dimineața… . Reţeta recomandă procedeul de cel puţin 5 – 6 ori, pentru vindecare completă şi de durată…. Personal, (din comoditate), am făcut o singură aplicaţie, uneori două…. Deoarece nu am mai avut dureri, nu am continuat procedura…. O reiau la intervale mai mari de timp dacă durerea apare din nou…. Recomand celor suferinzi să nu facă precum subsemnatul și să facă o cură completă…. Este vorba doar de o săptămână…. Planta nu este nici aspectuoasă și nici prea frumos mirositoare. dar ca leac, o recomand tuturor….

    Am avut micoză pe pulpele picioarelor…. Am folosit înainte foarte multe tipuri de creme și unguente…. Chiar dacă uneori iritația micozelor s-a atenuat, reapărea iarăși și iarăși….. Am folosit DOAR o singură dată aplicația cu frunze de brusture descrisă mai sus… Şi de atunci am și uitat de ele…. Mi-am adus aminte de ele citind nr. 5 al revistei dvs…..

    Am folosit aplicația la dureri pe partea superioară a pieptului, cu același succes… Se poate aplica chiar pe talpa picorului ( cazul cititorului cu micoze), şi se poate trage un ciorap gros…. etc.. etc…

    Metoda este neinvazivă și la îndemâna oricui…. La ora actuală brusturele este deja foarte dezvoltat, găsesc frunze mari pe care le rup în două pe lungimea firului de mijloc….

    Știu că este o plantă cam neatrăgătoare…. Am dat sfatul multor persoane pe care le-am văzut suferind (cu mers greu sau şchiopătat..) Dar multi nu vor să încerce…. E treaba fiecăruia dacă dorește un mers chinuit sau unul ușor…

    Văd toată ziua la TV reclame pentru medicamente recomandate pentru dureri articulare, care costă foarte mult….. Oare este așa greu să se încerce un leac care nu costă decât puţină ..`înţelegere`… pentru o buruiană neatrăgătoare….

    Se spune că Dumnezeu dă omului planta când are nevoie de ea pentru a o folosi… Dacă știe.. și dacă vrea….

    În copilărie am suferit foarte mult de dureri la picioare… iar în jurul curții părintești creștea brusturele cât omul….. Numai cine nu a vrut sau nu a știut (ca în cazul meu) nu l-ar folosi…

    În speranța că veți împărtăși acest leac și altor cititori, vă transmit salutări….

    PS : pe internet se pot găsi foarte multe întrebuințări ale acestei plante, inclusiv a rădăcinii , pe care mă gândesc să o recoltez şi eu anul acesta…..

    Sănătate tuturor !!

    Constantin Potânc.

    ReplyCancel
  4. Matei Dumitru
    ianuarie 27, 2013 at 12:03 pm

    Despre drojdia de bere . . .

    Babilonienii au fost primii oameni care au fabricat bere din boabe de orz macinate si tot ei au fost primii care au descoperit efectele benefice asupra pielii ale sedimentelor din ulcioarele de fermentatie, adica ale drojdiei de bere. Raspindirea berii in Egipt, Etiopia, Europa, a insemnat si descoperirea altor beneficii pe care le poate oferi drojdia de bere. Hipocrate recomanda drojdia de bere ca diuretic, iar in Evul Mediu, era utilizata in scopul prevenirii leprei. Abia in secolul al XIX-lea, drojdia de bere a inceput sa fie prescrisa de catre medici pentru combaterea furunculozei, revigorarea organismului la adulti sau copiilor anemici. In timpul Primului Razboi Mondial in Germania, a fost utilizata ca supliment de vitamine si proteine pentru soldati, datorita vitezei mult mai mari de sinteza a proteinelor comparativ cu viteza de crestere a animalelor. In ultimi ani insa, drojdia de bere a inceput sa fie tot mai mult utilizata in scop terapeutic si preventiv.

    Drojdia de bere are în compoziţie o ciupercă-minune, numită ştiinţific saccharomyces cerevisiae. În ciuda dimensiunilor microscopice, aceasta se comportă ca o adevărată uzină de medicamente. Conţine 17 vitamine (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 săruri minerale şi circa 46% proteine, fiind numită drojdie vie. Datorită conţinutului său, e utilă în tratarea multor boli. Consumul frecvent de drojdie ajută organismul să rămână tânăr şi în formă, pentru că substanţele pe care le conţine atacă toxinele din sânge. Acestea refac şi flora intestinală distrusă de medicamente. E un ingredientminune şi pentru ten, dar şi în curele de slăbire. Drojdia de bere e considerată de specialiştii în terapii naturiste o sursă de energie, sănătate şi frumuseţe.

    Drojdia de bere se administreaza pe o perioada de minim 30 zile. Daca starea de sanatate a organismului o cere, cura cu drojdie de bere se poate continua fara pauza, neexistind pericolul de acumulare in organism a vitaminelor din grupul B, nu exista pericolul perturbarii echilibrului florei intestinale, ci, dimpotriva, are un efect benefic asupra acesteia, datorita enzimelor pe care le contine. Pentru o mai buna asimilare, drojdia de bere se ia pe stomacul gol, cu o ora inainte de masa, dimineata sau fractionat in cursul zilei.
    Termenul dat pe eticheta de producator trebuie respectat, orice indicatie in plus va raspunde producatorul la numarul de telefon : 0751-632-183
    Produsul se transporta la rece si se depoziteaza in frigidere la temperature de 2-6 grade. Producatorul transporta prin curierat rapid in conditii de refrigerare acest produs in toata tara.
    Doza zilnica pentru un adult este de 50 mg, adica 3 lingurite pline , dimineata , la pranz si seara .
    Indicată şi pentru copii
    Pentru că stimulează procesul de creştere şi ajută la dezvoltarea psihică şi intelectuală, drojdia e recomandată şi pentru cei mici. Doza pentru copiii între 4 şi 8 ani este de o treime din cea pentru adulţi, iar pentru copiii între 8 şi 14 ani este o jumătate din cantitatea pentru adulţi. Drojdia de bere poate fi luată şi amestecată cu legume, în apă sau în supă.
    Drojdia de bere este cea mai bogata sursa naturala de vitamine din complexul B (tiamina, riboflavina, nicotinamida, acid pantotenic, piridoxina, biotina, acid folic, acid pangamic, inozitol, colina). Pe linga vitamine, drojdia de bere contine proteine (aproximativ 50%), aminoacizi esentiali, enzime si saruri minerale. Aceasta compozitie ii confera drojdiei de bere calitatea de aliment integral.Drojdia de bere favorizeaza asimilarea nutrientilor si asigura o buna functionare a sistemului digestiv. Este energizanta, ajutind organismul sa reziste la efort fizic sau intelectual prelungit. Din acest motiv drojdia de bere este deosebit de utila tinerilor aflati in sesiunile de examene sau persoanelor afectate de surmenaj. Pentru persoanele supuse stres-ului sau in stare de depresie, drojdia are efect tonifiant aspra sistemului nervos.
    Reface ficatul
    Vitaminele si mineralele pe care le contine fac din drojdie un excelent remediu in anemie si demineralizare. De asemenea, atenueaza simptomele si ajuta organismul sa treaca mai usor si mai repede peste raceli sau boli infectioase prin intarirea sistemului imunitar. Drojdia de bere are actiune hepatoprotectoare, contribuind la refacerea ficatului dupa hepatitele virale, toxiinfectiile alimentare sau consumul exagerat de alcool.
    Drojdia de bere ajuta organismul sa-si pastreze tineretea si vigoarea prin incetinirea procesului de imbatrinire a celulelor. Astfel, persoanele in virsta care consuma in mod curent drojdie de bere se simt mai tinere, mai puternice si au mai multa pofta de viata. Vitaminele din drojdie contribuie si la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular prin imbunatatirea circulatiei sanguine, scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol si trigliceride. Drojdia de bere asigura sanatatea pielii, unghiilor si parului. Dupa o cura de numai citeva saptamini, un ten obosit poate deveni suplu, sanatos, stralucitor. Adolescentii care se confrunta cu suparatoarea acnee pot recurge tot la drojdia de bere. Parul fragil, care creste incet, cu tendinta de depigmentare precoce poate fi ajutat sa-si recapete stralucirea si vigoarea. Si in cazul in care parul cade mai mult decit de obicei si fara un motiv aparent, cind schimbarea samponului si lotiunile hranitoare nu au nici un efect, solutia salvatoare este o cura de minim o luna cu drojdia de bere.
    1.Masca pentru curatarea pielii in profunzime
    Drojdia de bere poate fi folosita pentru prepararea cremelor si a mastilor cosmetice. Se folosesc o data pe saptamana, deoarece curata in profunzime, ajuta la repararea tesuturilor si la oxigenarea celulelor epidermei, mentin pielea intr-o forma excelenta, iar cicatricele vechi se estompeaza.Amestecati doua linguri cu drojdie de bere cu putina apa pana obtineti o pasta moale precum o crema. Aplicati-o pe fata intr-un strat generos, evitand ochii si buzele, si lasati-o sa actioneze 20 de minute, clatiti cu apa calda din abundenta, si tenul dumneavoastra va deveni luminos si hidratat.
    2.Masca antiacnee
    Drojdia de bere actioneaza si impotriva acneei, datorita faptului ca vitaminele B2 si B6 din compozitie regleaza productia de sebum. Pentru tenul gras si acneic se recomanda o masca din albus batut spuma, sucul unei rosii si zece grame de drojdie de bere sau doua lingurite cu drojdie de bere, doua linguri cu ulei de masline si doua linguri cu miere lichida. Pentru ten normal se amesteca o lingurita cu drojdie de bere, o lingurita cu crema nutritiva si o jumatate de lingurita cu zeama de lamaie. Masca pentru ten uscat se prepara dintr-o lingurita cu drojdie de bere si una cu miere.

    3. Tratament pentru atenuarea pistruilor
    Daca aveti tenul patat, o lingurita cu drojdie de bere si doua lingurite cu apa oxigenata vor rezolva problema. Pistruii se trateaza cu trei linguri cu zeama de lamaie, doua lingurite cu drojdie de bere si 20 de grame de tarate de grau sau o lingurita cu drojdie de bere proaspata si dizolvata in suc de catina. Se lasa compozitia la rece o jumatate de ora, apoi se aplica pe fata si pe gat. Se lasa 15 minute, apoi se spala cu multa apa.
    4. Masca emolienta pentru maini
    In amestec cu laptele hidratant, drojdia de bere este un remediu excelent pentru mentinerea sanatatii si a tineretii pielii mainilor. Amestecul se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care mainile se clatesc cu apa calda. Tratamentul poate fi aplicat timp de macar o saptamana, seara inainte de a merge la culcare.
    5. Masca pentru intarirea firului de par
    Problemele parului pot fi si ele rezolvate cu ajutorul drojdiei de bere, toate elementele din grupul vitaminelor B fiind indispensabile cresterii lui. Pentru o masca aveti nevoie de 50 g de drojdie de bere, cinci linguri cu ulei de masline, patru linguri cu miere incalzita, o cana cu zeama de urzici, macerate sau fierte. Se amesteca si se aplica pe par, masand scalpul. Se clateste parul, dupa care se aplica samponul. Masca reface sanatatea scalpului si intareste radacina firului de par.
    6.Antidotul cancerului

    * Acest remediu natural are doua virtuti formidabile: este antitumoral si stimulent imunitar. Doua proprietati care au facut din el subiectul unor experimente medicale de o amploare exceptionala si al unor adevarate miracole terapeutice
    * Cu mai bine de un deceniu in urma, in Statele Unite a avut loc un experiment cu adevarat tulburator in care, pe un numar de 1300 de pacienti cu cancer, a fost verificat efectul terapeutic al seleniului organic. Bolnavii cu varste de la 18 la 80 de ani au fost impartiti in doua grupe egale: jumatate dintre pacienti au primit zilnic capsule cu seleniu natural, extras din drojdie de bere, iar cealalta jumatate au primit un remediu fals (placebo), pentru a da obiectivitate experimentului. Rezultatul obtinut dupa cinci ani de administrare a uluit lumea stiintifica si a dat un impuls extraordinar medicinii naturiste in tratarea cancerului: in grupa care a luat seleniu organic au fost cu 63% mai putine cazuri de cancer de colon, cu 58% mai putine cazuri de cancer colorectal si cu 46% mai putine cazuri de cancer pulmonar, decat in grupa celor care au luat capsulele cu remediul placebo. Mai mult, numarul pacientilor care au murit de cancer a fost mai mic cu jumatate (!) in grupul consumatorilor de seleniu, fata de grupul martor, existand o reducere cu 37% a tuturor tipurilor de cancer, nu numai a celor enumerate mai sus. Desi are rezultate spectaculoase, studiul in cauza nu este nici pe departe singular. Multe cercetari epidemiologice, facute in toata lumea pe zeci de mii de oameni, arata ca un nivel scazut de seleniu in organism este intotdeauna asociat cu o crestere a ratei cancerului. Unii cercetatori afirma chiar ca pot prognoza posibilitatea aparitiei cancerului doar prin masurarea nivelului de seleniu din organism si din tesuturi. Dar seleniul joaca si alte roluri-cheie, de exemplu in cazul imunitatii, al fertilitatii la barbati, al activitatii glandei tiroide si in multe alte procese fiziologice,.
    Este un element chimic descoperit de catre savantul suedez J.J. Berzelius, in anul 1817. Numele de botez de seleniu vine din limba greaca veche, unde „selene” inseamna „luna”. Iar seleniul, la fel ca si Luna, are o afinitate deosebita pentru lumina solara: chimistul si fizicianul suedez a observat ca in prezenta luminii solare conductivitatea electrica a seleniului pur creste de o mie de ori. Altfel, dincolo de aceasta neobisnuita proprietate, seleniul este o substanta pe cat de greu de obtinut in stare pura, pe atat de nespectaculoasa, fiind gri-cenusie, cu proprietati partial asemanatoare metalelor si fara nici o alta caracteristica remarcabila. In organismul uman gasim cantitati infime de seleniu, de ordinul microgramelor, adica a milioana parte dintr-un gram. Dar proverbul cu buturuga mica care rastoarna carul mare se pare ca se verifica din plin in biologie si in medicina, asa cum vom vedea in continuare.
    Desi in cantitati mici, seleniul este prezent in toate tesuturile corpului, avand concentratia cea mai mare in rinichi, ficat, splina si pancreas. Functia sa biologica celebra si, probabil, cea mai importanta, se refera la rolul sau de mineral antioxidant. Seleniul este un component de baza al unor enzime care protejeaza celulele de distrugerile produse de asa-numitii radicali liberi din organism, impiedicand astfel imbatranirea accelerata si imbolnavirea. Mai mult, aceasta substanta ne protejeaza si impotriva actiunii toxice a unor metale grele, cum sunt plumbul, mercurul si arseniul. Apoi, seleniul este esential in organismul nostru pentru producerea anticorpilor, adica a acelor substante, adevarate arme chimice, pe care sistemul imunitar le foloseste pentru a se apara de virusi, de bacterii, de ciuperci parazite etc. Seleniul mai intervine in sinteza coenzimei Q10, in reglarea nivelului hormonilor masculini, in buna functionare a prostatei la barbati.Fiind un oligoelement atat de important, seleniul a fost transformat rapid in medicament, el fiind obtinut atat prin procese de sinteza, cat si prin extractie naturala. Diferenta intre seleniul de sinteza si cel organic este insa mare, in primul rand din punctul de vedere al eficientei terapeutice. Seleniul de sinteza este obtinut ca produs secundar, in procesele industriale de obtinere a unor metale cum ar fi plumbul sau staniul. In varianta sa de sinteza, este mai greu asimilat de organism si nu are decat o parte dintre efectele antitumorale si stimulente imunitare ale variantei sale organice, deoarece nu este asociat cu bogatia naturala de vitamine, oligoelemente si aminoacizi din organismele vii. Seleniul organic este obtinut din drojdia de bere, fiind asociat in mod natural cu aminoacizi, cu vitamine din complexul B, cu vitamina A si E, precum si cu multe alte oligoelemente (fier, magneziu, crom etc.). In studiile care au demonstrat actiunea terapeutica a acestui oligoelement, au fost folosite numai extracte cu seleniu organic, natural, care are efecte vindecatoare certe. De pilda, compusii cu seleniu obtinuti din extracte de drojdie au indus apoptoza (moartea celulara programata) celulelor canceroase, atat pe culturi de celule, cat si pe animale de laborator. De asemenea, seleniul organic este cel care a crescut cantitatea de anticorpi din laptele matern (anticorpi care au rolul de a feri sugarul de boli), a activat anumite celule ale sistemului imunitar, a determinat sinteza enzimelor cu rol antioxidant etc.

    Anemie, tulburări de asimilare a mineralelor (în special a calciului şi a magneziului) – se face o cură de 30 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu foarte bogat în minerale si vitamine, care în plus şi ajută la metabolizarea corectă a acestora. S-a demonstrat faptul că administrarea de drojdie de bere stimulează producerea de către organism a elementelor figurate ale sângelui, ceea ce deschide noi perspective în tratarea tulburărilor de coagulare, precum şi a altor boli ale sângelui.
    Boli cardiovasculare cronice – drojdia de bere reglează nivelul colesterolului în sânge, aduce la valorile normale tensiunea şi favorizează funcţionarea miocardului.
    Hepatita virală A, B si C – doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme îndelungată modul în care organismul uman se apără în faţa infecţiilor cu virusuri hepatice. El a observat că rezistenţa organismului în confruntarea cu acestea creşte semnificativ cînd se administrează drojdie de bere. Responsabili pentru aceasta imunitate sporită par să fie unii compuşi pe bază de seleniu, care ajută activitatea celulelor sistemului imunitar.

    Paralizie, Parkinson, Alzheimer – se face în fiecare lună o cură de câte două săptămâni, în care se consumă zilnic 3-4 linguriţe de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternică acţiune reîntineritoare, cu efecte tonice asupra întregului sistem nervos. Acelaşi tratament este valabil şi în depresie, precum şi în tulburările psihice generate de stres.
    Psoriazis, sclerodermie, afecţiuni dermatologice – se fac cure de o lună cu drojdie de bere (4 linguriţe pe zi), cu o săptămână de pauză. Complexul de vitamina B, precum şi anti-oxidanţii conţinuţi de drojdie susţin îmbunătăţirea metabolismului celular la nivelul pielii.
    Răceli şi boli infecţioase, deficienţe imunitare – se administrează vreme de 4 săptămâni câte trei linguriţe de drojdie proaspătă pe zi. Seleniul, ca şi vitaminele conţinute de acest produs natural, măresc mult rezistenţa organismului la orice gen de infecţie.
    Supraponderalitate, obezitate – unele studii arată că tratamentele de 30 de zile cu drojdie de bere, reluate de mai multe ori, ajută la scăderea în greutate. Această remarcabilă proprietate terapeutică pare să se datoreze cromului conţinut din belşug în drojdia de bere. Nu uitaţi însă că factorul hotărâtor este, totuşi, dorinţa şi voinţa de a slăbi…
    COMPOZITIE :
    Drojdia de bere conţine proteine (majoritatea aminoacizilor esenţiali), toate vitaminele din complexul B, vitamina D, H, E (biotina), enzime, săruri minerale cu conţinut mare de potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor (12%), lipide (5-10%), glucide şi anumite oligoelemente indispensabile vieţii (seleniu, crom). Conform ultimelor cercetări, drojdia de bere are în alcătuire 16 aminoacizi, 14 minerale şi 17 vitamine. Detaliem câteva dintre acţiunile terapeutice ale vitaminelor din complexul B:
    B1-eficientă în combaterea tulburărilor digestive, a celor cardiace, în tratarea depresiilor, a nevralgiilor şi a oboselii.
    B2-utilă în combaterea eczemelor, a îmbătrânirii pielii
    B3-implicată în procese ce ţin de echilibrarea sistemului nervos
    B5-stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, măreste rezistenţa la infecţii
    B7-neutralizează colesterolul, fiind deci indicată în obezitate; previne căderea părului
    B8-utilă pentru reglarea metabolismului proteinelor şi grăsimilor
    B9-are efect antianemic, ajută la menţinerea echilibrului hormonal
    B12-acţionează asupra sistemului nervos, mărind puterea de concentrare,ameliorând cefaleele; contribuie la menţinerea echilibrului hormonal
    B15-ameliorează oxigenarea tisulară, este un remediu minune împotriva îmbătrânirii, ajută la dezintoxicarea ficatului
    Efectele terapeutice ale acestor ciuperci inferioare pe scara evoluţiei, dar superioare prin vindecările pe care le mijlocesc, sînt: antianemic, vitaminizant, antitoxic, remineralizant, protector al sistemului nervos, anticolesterolemiant, stimulator al glandelor endocrine etc.
    Cura internă este indicată în cazul anemiei, avitaminozei, rahitismului, demineralizării, tulburărilor de creştere, intoxicaţiilor, tulburărilor sistemului nervos, afecţiunilor hepato-biliare, afecţiunilor cardio-vasculare, bolilor digestive, diabetului zaharat, obezităţii, hiperglicemiei, hipercolesterolemiei etc.
    Cura externă este recomandată pentru afecţiuni ale mucoaselor (stomatite, afte bucale, ulceraţii genitale, anale etc.) şi pentru boli de piele (seboree, acnee, alopecie, psoriazis etc.).

    Fabrica de bere LAPUSNA produce si comercializeaza sub licenta proprie Drojdie Vie de Bere , medicament forte pentru organism ,natural 100%, eficace in tratarea multor boli si afectiuni ale organismului.Livrarea se face prin curierat rapid, costul unui tratament de 30 de zile este de 150 RON, transportul este gratuit in toata tara .

    Contact: Prof. Matei Dumitru
    Tel: 0751-632.183
    e-mail:office.lapusna@yahoo.com
    Orar: 14-20 , luni-vineri .

    ReplyCancel
  5. InfoCons - asociatie de consumatori
    octombrie 29, 2012 at 5:16 pm

    Studiul pe margarina
    Margarina reprezintă un amestec de grăsimi asemănătoare cu cele din alimentele prăjite mult timp, greu de transformat de către organism în energie.
    Consumul în mod repetitiv de margarina duce la apariția unuor efecte negative asupra organismului, ca de exemplu:
    • E 100 – curcumina – colorant sintetic, poate duce la scăderea glicemiei;
    • E160b – colorant sintetic obținut din organisme modificate genetic;
    • E202 – sorbat de potasiu, conservant sintetic, poate provoca tulburări de digestive grave; E476 – emulgator sintetic – are un efect toxic moderat, poate provoca alergii.
    Deși procedeul de obținere a margarinei a fost modificat, ea ramâne un aliment nesănătos, din cauza transformărilor prin care trec substanțele din compoziția ei în laborator.
    A fost realizat un studiu comparativ pe margarina de pe piata.
    Astfel din 25 de produse, 52 % contin minim 5 E-uri. Nu exista produs studiat fara E-uri.
    4% contin maximul de 8 E-uri. 16 % contin minimul de 3 E-uri.
    Acest studiu a fost realizat in perioada 16.11.2011 – 09.12.2011.
    Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – o9atitudine ! – InfoCons este unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori din Romania.”

    ReplyCancel
  6. mihaela
    iulie 5, 2012 at 9:02 pm

    buna ziua.Eu niciodata nu am tinut un tratament din plante naturale.Cam la 5-6 ani fac,colica renala cu infectie urinara sant niste dureri de a-ti vine sa mori.Va rog sa ma ajutati sa-mi dati un sfat cu ce pot scapa de nisipul de la rinichi.Am nevoie de un tratament de niste sfaturi de la o persoana ce este in domeniu.Va multumesc si astept sfaturile dumneavoastra cu sufletul,la gura.UN SALUT

    ReplyCancel
  7. Alexei Roman
    iunie 14, 2012 at 9:27 am

    Salutare!
    Vreau sa ma inregistrez pe sait
    Cum sa o fac?
    Multumesc anticipat.

    ReplyCancel

Faci un comentariu sau dai un răspuns? Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recente
  • Invatati sa va placa de voi insiva
  • Limonada – bautura perfecta pentru o vara torida
  • Intariti-va sistemul imunitar
  • 10 idei de cum sa iti pictezi unghiile
  • Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Comentarii recente
  • Irina la Intrebari frecvente despre ciclul menstrual
  • ELENA STOIAN la Muscaturile de tantari: tratament si prevenire
  • Argila: beneficii medicinale si cosmetice - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale – ce stim despre ele?
  • Metode naturale de a adormi - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale si beneficiile aduse organismului
  • Cum protejam culoarea parului vopsit - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Bine ati venit pe OJA.ro

Bine ati venit pe blogul OJA.ro

Categorii
  • Cosmetica
  • Terapii Naturiste
  • Plante medicinale
  • Stil de viata
  • Ghid de produse
  • Vopsea de par
  • Vopsea de par fara amoniac
  • 7 motive pentru a te abona la Newsletter
  • Publicitate pe OJA.ro Blog
  • Scrie pentru OJA.ro Blog
OJA.ro

OJA.ro – magazin de frumusete holistica

2021 © OJA.ro Blog frumusete holistica