In cosmetica, dar si pentru sanatate, rodia este o vedeta. Care este secretul? Bogatia acestui fruct in antioxidanti, activi antiinflamatori si anticancerigeni.
Rodia si beneficiile aduse frumusetii
Virtutile rodiei sunt cunoscute din antichitate. Hipocrate, in tratatul sau asupra bolilor femeilor, estima ca rodia putea sa usureze si sa ajute in numeroase boli. Mai tarziu, studiile efectuate in vitro au demonstrat clar virtutile medicale ale acesteia.
S-a observat ca rodia, de la radacina pana la fructe si frunze, este bogata in tanine, flavonoide, acid elagic, acizi grasi, vitamine si oligoelemente. Si astea sunt doar varful icebergului. Nu mai punem la socoteala ca intradevar functioneaza. Pentru regenerarea celulara, cat si pentru anumite patologii legate de varsta: hipertensiune, arteroscleroza, Alhzeimer etc.
In ingrijirea corpului, rodia este la moda. O intalnim in produsele de ingrijire precum gelul de dus, sapun lichid, uleiul pentru corp, in special bio sau produse naturale. Gama cosmetica impotriva imbatranirii pielii se completeaza cu capsule ce contin extract pudra sau ulei din samburi, dar si extracte concentrate de rodii.
Extractele de rodie cresc cu 20% factorul de protectie al produselor solare si ajutand moleculele ce asigura circulatia apei. Deci.. rodia ajuta in mentinerea hidratarii pielii. Protejate, hidratate in profunzime, tesuturile sunt mai tonice. Epiderma pare mai tanara.
Rodia – un fruct minunat
Ca suc. Studiile au demonstrat ca sucul de rodie contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde si vinul rosu si are un nivel al antioxidantilor mult mai ridicat comparativ cu mango, rosia, portocala sau papaia. Cu toat acestea, este mai bine sa il faceti dvs in blender, decat sa alegeti un suc pasteurizat.
Cocktail. Iata o mica reteta antioxidanta: Intr-un shaker pe jumatate umplut cu gheata, puneti 200 ml de suc de rosii bio, 150 ml de suc de rodie, putin sos de Worcestershire si un varf de sare. Serviti proaspat.
Iata si o reteta impotriva imbatranirii: intr-un shaker pe jumatate umplut de gheata, puneti 100 ml de suc de mere bio, 100 ml de suc sau de nectar de piersici bio, 100 ml de suc de rodie. Adaugati cateva bobite de rodie si un pai.