Majoritatea cazurilor de pneumonie debuteaza cu senzatia de frig. Frigul este urmat de frisoane si febra, cat de dificultati respiratorii si o durere puternica in piept. O tuse cu expectoratie poate sa apara. La copii aceasta boala poate sa cauzeze delir si convulsii. Temperatura poate sa ajunga pana la 40 de grade si bataile inimii pot atinge 150 de batai pe minut.
Pneumonia este cauzata de diferiti germeni printre care streptococul si pneumococul. Iar uneori anumiti virusi sunt si ei responsabili pentru aceasta boala. In alte cazuri legate de infectii fungice, inhalarea de corpuri straine, praf sau gaze nocive pot fi la originea bolii.
Acumularea de toxine se datoreaza unei proaste alimentatii si modul de viata defectuos, iar acestea duc la slabirea organismului in fata unei pneumonii.
Remedii naturiste pentru pneumonie
Ceai de schinduf (Trigonella foenum-graecum)
In timpul fazei de debut al pneumoniei, ceaiul facut cu seminte de schinduf va ajuta organismul sa produca mai multa transpiratie, sa disipe toxinele si sa micsoreze perioada de febra. 2-3 cesti de ceai pot fi baute in fiecare zi. Cantitatea poate fi redusa daca starea de sanatate a pacientului se amelioreaza.
Pentru a imbunatati gustul ceaiului, cateva picaturi de suc de lamaie pot fi adaugate. Schinduful va permite organismului sa remedieze aceste probleme respiratorii in cateva zile.
Infuzie cu seminte de susan
Semintele de susan sunt eficace in cazurile de pneumonie. O infuzie cu seminte de susan poate fi facuta prin inmuierea a 15 g de seminte in 250 ml de apa. Aceasta infuzie amestecata cu o lingura de seminte de in, un varf de sare si o lingurita de miere este un tratament adjuvant pentru bolnavul de pneumonie.
Suc de legume
Sucul de morcovi in combinatie cu sucul de spanac sau sfecla si sucul de castravete este considerat util in caz de pneumonie. 200 ml de suc de spanac sau 100 ml de suc de sfecla si suc de castraveti trebuie amestecat cu 300 ml de suc de morcovi.
Frectie cu ulei de terebentina
Durerea cauzata de pneumonie poate fi alinata printr-o frectie cu ulei de terebentina a cutiei toracice.
DISCLAIMER: informatiile de mai sus au caracter informativ si nu se pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicului dvs. curant sau a oricarui personal medical calificat. Nu folositi informatiile in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de medic. Fiecare om este unic, iar medicul curant al fiecaruia poate corela informatiile despre dvs. si analizele individuale si decide astfel ce este mai bine pentru fiecare in parte. Militam pentru folosirea constienta si responsabila a resurselor pe care natura ni le pune la dispozitie, insa intr-o maniera prudenta si totodata ca adjuvant al medicinei alopate. Consideram ca omul modern poate imbina cu intelepciune medicina traditionala bazata pe stiinta, cu medicina complementara bazata pe terapii complementare si alternative ce au la baza viziunea holistica a omului (trup, minte, spirit). Totul cu masura potrivita, dragilor!