OJA.ro blog

  • Magazin
  • Beauty Sfaturi cosmetica
    • Ingrijire ten
    • Ingrijire corp
      • Maini frumoase
      • Sani sanatosi
    • Ingrijire par
    • Ingrijire orala
    • Ochi sanatosi
    • Medicina si cosmetica
  • Nutritie
    • Retete
  • Stil de viata
    • Ecologie
  • Terapii
    • Apiterapia
    • Argiloterapia
    • Aromaterapia
    • Hidroterapia
    • Luminoterapia
    • Oligoterapia
    • Presopunctura
    • Remedii naturiste
    • Vitaminoterapia
    • Plante medicinale
      • Plante medicinale de la A la L
      • Plante medicinale de la M la Z
  • Ghid de produse

Pneumonia si remediile naturiste

Majoritatea cazurilor de pneumonie debuteaza cu senzatia de frig. Frigul este urmat de frisoane si febra, cat de dificultati respiratorii si o durere puternica in piept. O tuse cu expectoratie poate sa apara. La copii aceasta boala poate sa cauzeze delir si convulsii. Temperatura poate sa ajunga pana la 40 de grade si bataile inimii pot atinge 150 de batai pe minut.

Pneumonia este cauzata de diferiti germeni printre care streptococul si pneumococul. Iar uneori anumiti virusi sunt si ei responsabili pentru aceasta boala. In alte cazuri legate de infectii fungice, inhalarea de corpuri straine, praf sau gaze nocive pot fi la originea bolii.

Acumularea de toxine se datoreaza unei proaste alimentatii si modul de viata defectuos, iar acestea duc la slabirea organismului in fata unei pneumonii.

Remedii naturiste pentru pneumonie

Ceai de schinduf (Trigonella foenum-graecum)

In timpul fazei de debut al pneumoniei, ceaiul facut cu seminte de schinduf va ajuta organismul sa produca mai multa transpiratie, sa disipe toxinele si sa micsoreze perioada de febra. 2-3 cesti de ceai pot fi baute in fiecare zi. Cantitatea poate fi redusa daca starea de sanatate a pacientului se amelioreaza.

Pentru a imbunatati gustul ceaiului, cateva picaturi de suc de lamaie pot fi adaugate.  Schinduful va permite organismului sa remedieze aceste probleme respiratorii in cateva zile.

Infuzie cu seminte de susan

Semintele de susan sunt eficace in cazurile de pneumonie. O infuzie cu seminte de susan poate fi facuta prin inmuierea a 15 g de seminte in 250 ml de apa. Aceasta infuzie amestecata cu o lingura de seminte de in, un varf de sare si o lingurita de miere este un tratament adjuvant pentru bolnavul de pneumonie.

Suc de legume

Sucul de morcovi in combinatie cu sucul de spanac sau sfecla si sucul de castravete este considerat util in caz de pneumonie. 200 ml de suc de spanac sau 100 ml de suc de sfecla si suc de castraveti trebuie amestecat cu 300 ml de suc de morcovi.

Frectie cu ulei de terebentina

Durerea cauzata de pneumonie poate fi alinata printr-o frectie cu ulei de terebentina a cutiei toracice.


DISCLAIMER: informatiile de mai sus au caracter informativ si nu se pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicului dvs. curant sau a oricarui personal medical calificat. Nu folositi informatiile in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de medic. Fiecare om este unic, iar medicul curant al fiecaruia poate corela informatiile despre dvs. si analizele individuale si decide astfel ce este mai bine pentru fiecare in parte. Militam pentru folosirea constienta si responsabila a resurselor pe care natura ni le pune la dispozitie, insa intr-o maniera prudenta si totodata ca adjuvant al medicinei alopate. Consideram ca omul modern poate imbina cu intelepciune medicina traditionala bazata pe stiinta, cu medicina complementara bazata pe terapii complementare si alternative ce au la baza viziunea holistica a omului (trup, minte, spirit). Totul cu masura potrivita, dragilor!

oct. 29, 2010Ojaro
Cum sa combatem leneaIodul - un oligoelement cheie
You Might Also Like
 
Beneficiile ceaiului verde
 
Pneumonie
Comments: 4
  1. voros adela
    martie 16, 2012 at 6:16 pm

    Cred ca am mai scris despre tratamentul meu si al sotului pe baza de usturoi.De 3 ani folosim la fiecare masa de dimineata 2-3 catei de usturoi.Nu avem nevoie de medicamenta contra tensiunii,desi santem pensionari.Sotul a avut tensiune oscilatorie,iar acum nu mai exista nici pericolul unui alt infarct(primul l-a avut in 1995) dupa analizele facute, nu are probleme cardiace.
    Folositi toti din familie,obisnuiti-va si copii,tocat si amestecat cu putin ulei de masline il vor accepta,sau direct pe paine.

    ReplyCancel
  2. serban maria
    decembrie 2, 2010 at 7:58 pm

    buna seara tuturor as vrea sa va trimit un remediu naturist cu usturoi;USTUROIUL CEL MAI PUTENIC ANTIBIOTIC DIN LUME;Foarte usurat sUsturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. Contra sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamânii. Omoara cei mai oribili microbi – chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei – în cinci minute fix! în testele de laborator, acesti germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci de unitati de penicilina.
    Este o planta atât de puternica încât, când e frecata’pe picioarele cuiva, intra rapid în sânge si poate avea un efect benefic în plamâni. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocând câtiva catei de usturoi, amestecându-i cu putin untdelemn de masline si aplicând mixtura pe talpi.
    Oameni bolnavi de plamâni – ajunsi în pragul mortii – suferind de tot felul de maladii respiratorii (astma, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese pulmonare) s-au întremat si au plecat complet vindecati, laudând aceasta planta miraculoasa.

    ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE
    In 1948, dupa ani întregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat în sfârsit cu fermitate „puterea de penicilina” a usturoiului, izolând  diversele substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii. ”
    La fel de eficienta era si împotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelisului inimii (febra reumatica) . Allicina, un alt ingredient, înfrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mâncarii în alimente si în intestine), febra tifoida, holera si TB.C.-ul. De atunci, în usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una din cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena  este o substanta care „dilueaza” sângele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Când animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu suta la suta, timp de douazeci si patru de ore. De asemenea, ajoena actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta în canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida sivaginita.
    Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ai sulfului sunt ce-i care-i confera usturoiului puterea sa de lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sânge, alunga astma si bronsita, îmbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase. .

    PREVENIREA ÎNFUNDARII ARTERELOR
    Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma întepatoare are „o actiune protectoare foarte semnificativa” în limitarea efectelor coagularii sângelui gras, conform doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicala britanica The Lancet, aparut în 29 decembrie 1973, medicii au spus ca sângele a zece pacienti s-a coagulat mai încet când acestia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta însemna ca usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la prevenirea colmatarii acestora. Concret, o suta de grame de unt s-au adaugat la o masa consumata de pacientii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la suta. Când, dupa trei ore, mâncarii identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta. S-a descoperit ca uleiul de usturoi are si singur acest efect – fie ca e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau în usturoiul integral. In plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masa care continea unt a rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta – în trei ore. Când în mâncare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la suta. In ambele cazuri, usturoiul a coborât efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile normale.

    COBOARA HIPERTENSIUNEA Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca  fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, usurând presiunea. Altii citeaza puterea sa de a înlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade. Medicii raporteaza – în cazuri dupa cazuri – ca simptome ca slabiciunea, ametelile, pulsatiile dureroase ale capului, tiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau furnicaturile, dispar toate, rapid si usor.
    De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:
    1. Este absolut sigur.
    2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului.
    3. Tensiunea sangvina se reduce treptat – într-o perioada de timp – fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul!
    4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub îngrijirea medicului.
    5. In aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept.
    6. Se pot obtine bune rezultate,indiferent de vârsta sau de conditie.
    7. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros.
    Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia.

    ReplyCancel
  3. alexiemarinela
    noiembrie 4, 2010 at 3:25 pm

    sunt f bune remediile
    nu uitati sa adaugati siropul de ridichie neagra

    ReplyCancel
  4. Flory Maxim
    noiembrie 2, 2010 at 11:12 am

    Foarte utile sfaturile,multumim! Mai adaug ,sa nu uitam de tinctura de propolis,un adevarat antibiotic natural!

    ReplyCancel

Faci un comentariu sau dai un răspuns? Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

octombrie 29, 2010 7 Comments Remedii naturisteceai schinduf, frectie ulei terebentina, infuzie seminte susan, pneumonie, raceala plamani, remedii naturiste pneumonie
Articole recente
  • Invatati sa va placa de voi insiva
  • Limonada – bautura perfecta pentru o vara torida
  • Intariti-va sistemul imunitar
  • 10 idei de cum sa iti pictezi unghiile
  • Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Comentarii recente
  • Irina la Intrebari frecvente despre ciclul menstrual
  • ELENA STOIAN la Muscaturile de tantari: tratament si prevenire
  • Argila: beneficii medicinale si cosmetice - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale – ce stim despre ele?
  • Metode naturale de a adormi - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale si beneficiile aduse organismului
  • Cum protejam culoarea parului vopsit - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Bine ati venit pe OJA.ro

Bine ati venit pe blogul OJA.ro

Categorii
  • Cosmetica
  • Terapii Naturiste
  • Plante medicinale
  • Stil de viata
  • Ghid de produse
  • Vopsea de par
  • Vopsea de par fara amoniac
  • 7 motive pentru a te abona la Newsletter
  • Publicitate pe OJA.ro Blog
  • Scrie pentru OJA.ro Blog
OJA.ro

OJA.ro – magazin de frumusete holistica

2021 © OJA.ro Blog frumusete holistica