Nu o sa ma satur niciodata in a repeta: pentru a avea o piele tanara si sanatoasa, trebuie sa ai in permanenta grija de ea. Cum? Despre acest lucru voi vorbi in acest articol.
Odata ce am identificat tipul de piele, odata ce ne-am autoanalizat stilul de viata si am constientizat elementele care pot sa afecteze pielea, suntem gata sa luam masurile care se cuvin pentru a ne ingriji cum trebuie pielea. n
Cele patru mari etape necesare pentru ingrijirea pielii sunt deja celebrele si clasicele:
- Curatare/demachiere
- Reechilibrarea ph-ului si tonifierea
- Tratarea
- Hidratarea
Si acum sa le luam pe rand, pentru a ne reaminti, daca este cazul, ce trebuie sa facem in fiecare etapa in parte.
1. Curatarea/demachierea
Fata trebuie curatata de doua ori pe zi pentru a inlatura celulele moarte si a degaja porii. Curatarea dimineata este excelenta deoarece inlatura sebumul acumulat in timpul noptii, in timp ce curatarea de seara permite indepartarea murdariei, sebumului si a rezidurilor machiajului. Nu uitati ca in zilele noastre poluarea este un factor major in imbatranirea pielii. Aveti grija sa va demachiati ochii cu un produs special, inainte de a va demachia restului tenului.
Este esential sa va curatati fata cu un lapte demachiant sau cu un sapun cu adevarat natural. Sapunul uzual contine prea multe produse chimice, usuca pielea si impiedica lubrifierea naturala, ceea ce va avea ca efect ridarea pielii mai rapida. Trebuie sa stiti ca o piele grasa se rideaza mai greu decat pielea uscata, datorita faptului ca ea produce mai mult sebum decat restul tipurilor de ten.
2. Reechilibrarea ph-ului si tonifierea
O piele cu ph-ul echilibrat se hidrateaza mai usor. Aceasta etapa a procesului de curatare permite inchiderea porilor pielii, indepartarea oricarui reziduu, restabilirea ph-ului normal al pielii si accentuarea eficacitatii hidratarii.
3. Tratarea
In functie de varsta, de conditiile climatice, de locul de munca, problemele pielii sau orice alt factor care va influenteaza pielea, veti avea nevoie de un tratament particular. Este important sa tratati pielea cu un aspect aspru, cu o aparenta terna sau cel care este marcat de pete, acnee cu pustule (comedoane, cosuri), riduri sau roseata, in functie de problemele pielii. Caci acestea depind si de tipul de ten pe care il avem.
4. Hidratarea
Pentru a compensa pierderea hidratarii datorate vantului, frigului, fumului etc, trebuie sa rehidratam pielea. Hidratantii contin antioxidanti care contribuie la neutralizarea efectelor nefaste ale radicalilor liberi, elemente care ajuta la fixarea umiditatii pe piele si revitalizant care o ingrijesc. Hidratarea actioneaza un pic si ca o bariera protectoare impotriva uscarii.
Hidratarea este cu adevarat etapa cea mai importanta a ingrijirii pielii. Sanatatea epidermei depinde in mare masura de hidratarea pe care i-o furnizam. Puteti sa folositi produse de hranire, regeneratoare sau tonifiante, daca este precar hidratata, ea va ramane fara stralucire.
Pentru un maxim de eficacitate, aplicati produsul hidratant pe o piele usor umezita cu apa de flori, dupa baie sau dus, caci astfel se va facilita absorbtia. Nu uitati sa va hidratati pielea nu numai dimineata, ci si seara, caci celulele actioneaza mai mult in timpul somnului.
Respectand acesti pasi, veti avea in permanenta o piele stralucind de sanatate, tonifiata si hidratata corespunzator.