Pielea bebelusilor este la fel de complexa precum toate celelalte aspecte legate de copii.
Copiii sunt draguti si adorabili, dar pielea lor este sensibila si delicata. O atentie deosebita trebuie acordata atunci cand aveti grija de pielea lor.
In magazine exista o multitudine de produse pentru copii. Unele dintre ele sunt excelente, iar altele nu sunt atat de bune.
Parabenii se gasesc de obicei in majoritatea produselor pentru copii. Producatorii le folosesc in obtinerea produselor lor ca si conservanti. Daca vreti sa verificati produsele pe care le detineti daca au vreun paraben uitati-va dupa cele des folosite, care sunt mentionate pe etichete, mai precis methyl-, ethyl-, propyl- si butylparaben. De curand au fost identificate ca fiind xenoestrogeni. Un xenoestrogen este un compus sintetic care imita hormonul sexual estrogen.
Aceste parabeni sunt absorbiti foarte rapid in reteaua sanguina a bebelusilor. Trec in tractul gastrointestinal, unde sunt descompusi, ceea ce transforma produsele cosmetice in substante periculoase, usor absorbite de corp.
In numarul din iulie 2008 al Arhivelor de toxicologie, Dr. S. Oishi de la Departamentul de Toxicologie al Laboratorului de cercetari in domeniul sanatatii publice din Tokyo, Japonia, a demonstrat ca expunerea mamiferelor nou-nascute la butylparaben afecteaza in mod invers secretia de testosteron si functiile sistemului reproductiv masculin.
In aceasta lucrare, s-a aratat ca butylparabenul are un efect advers asupra sistemului reproductiv al soarecilor masculi si a daunat etapelor ulterioare de spermatogeneza.
Iar daca ati fi putin atenti in jurul vostru, ati observa cu siguranta ca exista o tendinta in crestere de dezvoltare sexuala la varste din ce in ce mai fragede. Medicii pediatri observa aparitia pubertatii la varste din ce in ce mai scazute. Ba chiar exista cazuri in care unor fetite le-a venit menstra inca din gradinita.
Lotiunile, sapunurile si produsele cosmetice sunt factori care contribuie la aceste disfunctii reproductive. Tinerele domnisoare, precum si bebelusii, trebuie sa evite utilizarea parabenilor, ca metoda de precautie.
Gasirea unor produse care nu contin parabeni nu este un proces atat de dificil precum pare. Este nevoie de o vizita la magazinele de specialitate si nu la farmaciile si supermarketurile cu care sunteti deja obisnuiti. Totusi, pentru ca un produs este etichetat ca fiind organic, nu inseamna ca este si lipsit de parabeni. Verificati intotdeauna eticheta!