OJA.ro blog

  • Cosmetica
  • Terapii Naturiste
  • Plante medicinale
  • Stil de viata
  • Ghid de produse
  • Home
  • nutritiv.eu

Musetelul: beneficii, sfaturi folositoare si efecte secundare

Odata cu cresterea interesului populatiei pentru terapia alternativa, multe terapii vindecatoare aliate si-au castigat popularitate. Canalele media le-au intampinat pe unele cu caldura, iar pe altele le-au blamat.

Aromaterapia este una dintre terapiile care, cu ajutorul canalelor media, primeste multa publicitate pozitiva. Multi oameni o accepta si numarul practicantilor creste rapid zi de zi. Odata cu cresterea popularitatii aromaterapiei si afacerile bazate pe uleiuri esentiale au luat avant.

Dintre toate uleiurile esentiale musetelul este cel mai cautat de toata lumea. Mirosul sau dulce incanta pe toti si are efecte calmante pentru muschii obositi.

Cel mai de calitate musetel provine din Delta Nilului – Egipt. Din musetel se obtine un placut ceai aromatic cu gust de fructe, accentuat de zahar sau miere. Este baut deseori pentru diminuarea unor probleme de sanatate de la dureri de dinti pana la nervozitate. Musetelul s-a dovedit a fi benefic in alinarea durerilor de cap si este o planta relaxanta naturala foarte cunoscuta pentru cei care sufera de insomnie.

In multe cercuri musetelul este considerat a fi un ceai ce favorizeaza somnul datorita proprietatilor sale naturale, insufland moleseala. Ajuta, de asemenea, si in tratarea bolilor digestive prin calmarea stomacului si a nervilor.

Numele din botanica al acestei plante este Matricaria, derivat din termenul latin “matca/uter”, deoarece pe vremuri a fost folosit pentru tratarea unor afectiuni ale femeilor. Musetelul deriva si din vechea greaca si se traduce “mar de pamant”, asta referitor la aroma de fructe.

Precum multe ceaiuri si plante, musetelul trebuie consumat fara a adauga lapte, dar asta nu exclude adaugarea de miere, lamaie, tei, scortisoara, etc. Amestecul de musetel cu menta administrat timp de 2 saptamani, 5 cesti pe zi va vor ajuta la eliminarea substantelor care produc spasme musculare si inflamatii.

Adaugand cateva picaturi de ulei de musetel in apa pentru baie va vor elibera de tot stresul zilnic. Daca le adaugati in baia de dimineata, atunci asteptati-va sa fiti binedispus si energic toata ziua. Folosind un deodorant de camera cu aroma de musetel va adauga o ambianta placuta intregii case. In acelasi timp ajuta la intarirea parului si rezolva probleme ale podoabei capilare.

Musetelul este tonic, bitter, stimulator, aromat, analgezic, antispasmodic si medicament pentru stomac. Este folosit in general pentru uz extern pentru a grabi vindecarea si a trata inflamatiile, iar cu uz intern pentru tratarea febrei, derajamente stomacale, anxietatea si insomnia. Se foloseste si in compozitia sampoanelor pentru luciul oferit parului.

Studiile clinice au aratat clar ca musetelul are un slab efect sedativ cand este administrat sub forma de ceai. Testele pe animale au demonstrat ca uleiul volatil de musetel, administrat pe cale orala iepurilor cu probleme la rinichi, au normalizat caracteristica uremica. Acest lucru demonstreaza ca musetelul se poate folosi in afectiunile rinichilor.

S-a dovedit ca musetelul este folositor si in reducerea inflamatiilor in cazul artritei. De asemenea, relaxeaza muschii incordati ai intestinelor.

Musetelul este, in general, considerat sigur si nontoxic. Efectele secundare sunt rare. Nu folositi tinctura sau ulei esential de musetel pe timpul sarcinii. Musetelul poate creste efectele anticoagulante. Nu trebuie luat impreuna cu medicamente sedative sau alcool.

Cei care sunt alergici la rugina sau la alte plante din familia Asteraceae trebuie sa evite musetelul. Acesta poate interveni in coagularea sangelui, deci nu il folositi impreuna cu aspirina sau alte substante care au proprietati anticoagulante. Unora le poate provoca moleaseala. Iar in cantitati mari poate cauza stare de voma si gaze vomitative.

Musetelul este o adevarata comoara. Folositi-l cu grija si va va aduce numai beneficii. Asa cum a fost folosit timp de secole cu rezultate spectaculoase si de acum incolo va fi la fel de mult utilizat, mai ales ca in fiecare zi se descopera o noua utilitate pentru el.

nov. 5, 2007Ojaro
Ingrijirea barbatilor din nou la modaIstoria parfumului
You Might Also Like
 
Tuberculoza pulmonara
 
Fiecarei femei, un alt demachiant
Comments: 6
  1. Ojaro
    februarie 14, 2011 at 6:19 pm

    pentru infectii urinare va propun urmatoarea reteta:

    1. ceai de coada calului. cat de mult puteti bea. macar 3 cani pe zi.
    2. bai de sezut dimineata si seara cu infuze de coada calului, pelin si galbenele.

    ReplyCancel
  2. aurelia
    februarie 13, 2011 at 9:48 pm

    muserelul este bun pentru infectiile urinare?

    ReplyCancel
  3. gavril mihaela
    noiembrie 9, 2010 at 5:35 pm

    nu am incercat niciodata si nici nu am baut dar as vrea sa incerc pt slabit pt ca am auzit ca e bun pt asa ceva

    ReplyCancel
  4. http://www.sanatatecuplante.ro/
    octombrie 14, 2010 at 8:50 am

    De asemenea uleiul de musetel vindeca reumatismului articular si nevralgiile.

    ReplyCancel
  5. Maria Iancu
    decembrie 2, 2008 at 1:07 am

    eu am facut o cura timp de 2 luni si pot sa spun ca am realizat ca starea mea de sanatate s-a imbunatatit

    ReplyCancel
  6. alina
    octombrie 30, 2008 at 12:48 pm

    musetelul este bun si in curele de slabire cu 1 feliuta de lamaie stoarsa

    ReplyCancel

Faci un comentariu sau dai un răspuns? Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

noiembrie 5, 2007 12 Comments Plante medicinale de la M la Zanalgezic, antispasmodic, aromat, Aromaterapia, bitter, lamaie, Matricaria, miere, musetelul, scortisoara, stimulator, tei, tonic
Articole recente
  • Invatati sa va placa de voi insiva
  • Limonada – bautura perfecta pentru o vara torida
  • Intariti-va sistemul imunitar
  • 10 idei de cum sa iti pictezi unghiile
  • Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Comentarii recente
  • ondi la Trei metode de purificare a vezicii biliare
  • Adriana la Beneficii pentru sanatate oferite de ceaiul de hibiscus
  • Claudia la Cum sa elimini o alunita inestetica
  • Claudia la Cum sa elimini o alunita inestetica
  • Elena la Intrebari frecvente despre ciclul menstrual
Bine ati venit pe OJA.ro

Bine ati venit pe blogul OJA.ro

Categorii
  • Cosmetica
  • Terapii Naturiste
  • Plante medicinale
  • Stil de viata
  • Ghid de produse
  • Vopsea de par
  • Vopsea de par fara amoniac
  • 7 motive pentru a te abona la Newsletter
  • Publicitate pe OJA.ro Blog
  • Scrie pentru OJA.ro Blog
OJA.ro

OJA.ro – magazin de frumusete holistica

2021 © OJA.ro Blog