OJA.ro blog

  • Magazin
  • Beauty Sfaturi cosmetica
    • Ingrijire ten
    • Ingrijire corp
      • Maini frumoase
      • Sani sanatosi
    • Ingrijire par
    • Ingrijire orala
    • Ochi sanatosi
    • Medicina si cosmetica
  • Nutritie
    • Retete
  • Stil de viata
    • Ecologie
  • Terapii
    • Apiterapia
    • Argiloterapia
    • Aromaterapia
    • Hidroterapia
    • Luminoterapia
    • Oligoterapia
    • Presopunctura
    • Remedii naturiste
    • Vitaminoterapia
    • Plante medicinale
      • Plante medicinale de la A la L
      • Plante medicinale de la M la Z
  • Ghid de produse

Masti cosmetice in versiune naturala

Concentrate in activi nutritivi, purificatoare sau de netezire, mastile ofera o stralucire incomparabila. Relaxata si frumoasa, pielea se rasfata. De aceea trebuie sa ne gasim mereu macar 10 minute pentru a ii arata cat de mult o iubim.

Fara produse chimice, deci mult mai putin agresive

Daca cosmetica traditionala propune o multime de masti de high-tech, de ultima generatie, creatiile naturale raman extrem de valoroase si putin costisitoare. Elaborate pe baza de argila, uleiuri vegetale si esentiale si mai ales, fara conservanti, ele isi dovedesc efectele benefice pentru ingrijirea pielii. Iata de ce este bine sa ne rasfatam pielea avand grija de ea si oferindu-ne un moment de relaxare egoista departe de privirile celorlalti.

Daca pielea ta este uscata, sensibila si ai impresia ca te strange, atunci trebuie sa stii ca filmul hidrolipidic care iti protejeaza pielea este alterat de poluare sau datorita modului de viata agresiv al organismului: fumatul, mese putin echilibrate, stresul etc. O situatie des intalnita si care agraveaza situatia este folosirea unor cosmetice care nu sunt adecvate tipului nostru de ten.

Cremele clasice contin deseori conservanti, iritanti si alergici, si din ulei de parafina care formeaza un film oclusiv care obstructioneaza porii. Dupa catva timp, pielea isi pierde din stralucire si poate sa devina reactiva in ciuda tuturor ingrijirilor. Printre acestea, mastile conventionale, bogate in apa, contin produse chimice. Ori o piele frumoasa are nevoie de principii simple si mai ales, naturale.

Atentie! Natural nu inseamna neutru. Dimpotriva, produsele netratate chimic si pure sunt mult mai eficace decat altele si, daca masca face parte din ritualurile noastre de frumusete, nu trebuie nici sa abuzam de ele.

O data pe saptamana este suficient

Nu ne vom satura niciodata sa repetam: prea multa ingrijire nu face decat sa agreseze pielea. O masca naturala nu trebuie folosita decat o data pe saptamana, ba chiar la 15 zile. Timpul cat trebuie tinuta pe fata masca nu trebuie sa depaseasca 10 minute si nu uitati ca masca nu trebuie pastrata pentru o alta utilizare.

Evitati conturul ochilor si buzelor, spalati cu apa calduta su apoi aplicati un ulei vegetal sau o crema hidratanta bio. Acelasi lucru trebuie facut si in cazul gomajului. Daca aceasta etapa doreste sa elibereze pielea de celulele moarte si sa usureze puterea de patrundere a activilor continuti in masca, ea nu este indispensabila decat daca pielea o cere.

Daca nu aveti timp sa realizati o masca, puteti sa optati pentru una din mastile natural gata facute. Cu toate acestea cele pregatite acasa prezinta multe avantaje: ele lasa libera imaginatia si permit sa se realizeze o ingrjire 100% naturala si putin costisitoare.

Folositi produse certificate ca fiind biologice, vandute in magazine specializate, cu etichete europene sau romanesti recunoscute national si european si care garanteaza calitatea. Smantana proaspata, iaurt, oua sunt integrate in elementele de baza ale unei masti si sunt folosite ca un gardian menit sa ne apere frumusetea. Bun, natural, proaspat, totul pentru a fi amestecat in bucatarie si a fi utilizat imediat.

Argila, de baza datorita sarurilor sale minerale

Acest „pamant” se distinge prin capacitatea sa de absorbtie si puterea sa de penetrare. Pe de o parte absoarbe impuritatile si toxinele, pe de alta incarca pielea cu minerale.

Bineinteles, exista mai multe tipuri de argila. Cea verde este destinata tenurilor grase sau cu probleme. Cea galbena este foarte buna pentru toate tipurile de ten. Cat despre argila roz, adica un amestec de argila rosie si alba, ea este foarte blanda si recomandata tenului sensibil.

Atentie: evitati contactul produsului cu fierul si umeziti-l deoarece atunci cand se usuca este greu de dat jos. Iata un exemplu de masca pe baza de argila.

Masca anti-oboseala

O compozitie de argila alba, hidratanta si purifianta, uleiuri esentiale anti-batranete, ulei de migdala dulce, de albastrita.

Masti clasice

Complete, 100% naturale si folosite imediat! Amestecati ingredientele si lasati-le 10 minute pe pielea dvs.

Masca impotriva oboselii
2 linguri de faina de ovaz
1 lingurita de apa de flori de portocal
1 lingurita de miere
2 picaturi de ulei essential de portocala
Lapte proaspat

Masca purificatoare:
1 lingurita de argila verde
2 lingurite de branza alba
1 lingurita de suc de portocale

Masca antirid:
1 lingura de ulei de fruct de arganier (arbore din Africa de Sud) sau luminita (oenothera biennis)
1 lingura de faina integrala de grau
1 lingura de pulpa de avocado
2 picaturi de ulei esential de morcov
2 picaturi de ulei essential de ylang-ylang

Masca pentru piele uscata
1 lingura de smantana proaspata
1 lingura de miere
1 lingura de piersica strivita
1 lingurita de ulei de sambure de caisa
3 picaturi de ulei essential de trandafir

Masca anticuperoza
2 albusuri de ou batute spuma
O jumatate de castravete ras
2 linguri de drojdie
Apa

Masca pentru piele foarte uscata sau iritata
2 linguri cu miere lichida
1 albus de ou batut spuma
100 gr de faina de ovaz
Apa florala de tei

Uleiuri vegetale – o putere protectoare

Datorta actiunii lor, atat de calmante, tonifiante si regeneratoare, uleiurile esentiale vegetale reconstituie filmul hidrolipidic. Penetrand atat derma, cat si epiderma, acizii lor grasi esentiali actioneaza in profunzime.

Toate uleiurile vegetale pretioase – trandafir, mosc, migdala dulce, arganier – pot intra in compozitia unei masti. Daca preferati ceva simplu, folositi uneiul de masline din bucataria dvs. Trebuie totusi sa aveti grija sa fie facut prin presare la rece.

Mierea si aloe vera – hrana pentru piele

Mierea era deja folosita in masti si cataplasme in Egiptul antic. Calitatile sale sunt nenumarate. Este hidratanta, hranitoare, antibacteriana, antibiotic. Mierea poate fi inlocuita cu success de catre aloe vera, cu calitati asemanatoare mierii de albine.

Acestea sunt doar cateva dintre elementele de baza pe care le putem folosi pentru a crea o masca. De la cele mai ciudate si exotice ingrediente pana la cele mai simple, mastile create cu ajutorul naturii ne ofera tinerete si frumusete.

iul. 27, 2007Ojaro
Ghintura (Gentiana lutea, G. punctata, G. asclepiadea - Fam. Gentianaceae)Fiti frumoasa in cateva minute !
You Might Also Like
 
Secretele femeilor orientale
 
Regimul alimentar al diabeticului
Comments: 14
  1. ema
    iunie 26, 2011 at 2:33 pm

    hm pacat ca nu sunt din bucuresti imi pare nespus de rau eu sunt din galati ce pot face acum? as fi enit cu cea mai mare placere deoarece am o pasiune enorma pentru ten si tot ce e legat de cosmetica naturala

    ReplyCancel
  2. raluca radescu
    iunie 23, 2011 at 2:50 pm

    Buna ziua,
    Fundatia Calea Victoriei va invita din 4 iulie la un Atelier de cosmetica naturala – teoretic si
    practic.
    Pe parcursul a 5 seri consecutive ne vom intalni sa povestim despre si sa incercam retetele
    naturale care au asigurat frumusetea modelelor din societatea noastra.
    Vom invata ce putem face ca sa avem un ten frumos, ce retete naturale de ingrijire a pielii,
    a parului si a unghiilor putem aplica fara sa ne deplasam la salonul de cosmetica. Secretele
    tineretii care dureaza sunt la indemana tuturor celor care isi ofera timpul necesar ingrijirii si
    slefuirii propriului aspect.

    Cu bine,
    Raluca

    ReplyCancel
  3. dania
    aprilie 14, 2011 at 12:03 pm

    ah eu ma o problema grea.E cineva care lucreaza aici la cosmetica? cum pot scapa de riduri cu o masca naturala facuta in casa? fara ca sa apelez la chirurgia estetica

    ReplyCancel
  4. ana
    iunie 30, 2010 at 8:21 am

    buna si eu ma aflu intr/o asemenea situatie dar cu celulita ce as/i putea folosi

    ReplyCancel
  5. Lili Reghina
    mai 30, 2010 at 5:43 pm

    Eu am o piele foarte afurisita si singurul lucru care o calmeaza este masca din pudra de argila,pe care o aplic la 7 zile si de preparat o prepar cu ce am prin casa(ou,lapte,smantana,suc de lamaie,castraveteetc)sau cu apa plata daca nu am nimic la indemana…
    Chiar se vede diferenta…

    ReplyCancel
  6. georgy
    aprilie 11, 2009 at 3:04 pm

    eu ma foarte multe cicatrici si nici cosurile si punctele negre nu ma lasa in pace…:( ce pot sa fac sa scap de ele ca nu le m-ai suport:(((

    ReplyCancel
  7. angy
    ianuarie 16, 2009 at 5:25 pm

    merci mult de tot, ai fost f draguta

    ReplyCancel
  8. Ojaro
    ianuarie 16, 2009 at 4:53 pm

    @angy ai un ten cu porii deschisi. asta inseamna ca produsele pe care trebuie sa le folosesti sunt astringente: albusul de ou, sucul de lamaie, argila. cat despre puncte negre.. cosmetica este solutia. nu incerca sa ti le scoti singura. iti vei rani pielea. 🙂

    ReplyCancel
  9. angy
    ianuarie 16, 2009 at 4:21 pm

    Eu am o problema cu punctele negre. Tenul meu arata la fel ca o coaja de portocala. Ce produse pot sa folosesc? Sper sa ma ajutati.

    ReplyCancel
  10. corina
    martie 20, 2008 at 9:48 am

    Ogb – parerea mea ca cosmeticiana iti recomand sa folosesti de la plafar Vitagelul cu coada soricelului un produs naturist pentru cosuri, puncte negre tendinta spre acnee..vindeca orice tesut celular in schimb nu mai ai nevoie de tratamentele cosmetice. Poti merge alternativ ziua pe crema hidratanta atunci cand pleci de acasa ptr ca usuca mult dar vindeca orice problema, iar seara cand dormi aplica gelul asta si mergi pe amandoua cremele.
    Si crema hidratanta de zi ti-o recomand pe cea de la Q4u tot la plafar o gasesti are extract de arnica tataneasa si coada soricelului. In cateva saptamani scapi de toate problemele care te framanta, eu o folosesc in machiajul din tv si sunt fff multumita.
    Pentru mai multe detalii ma poti contacta pe adresa corinanyc2002@yahoo.com.
    Succes!

    ReplyCancel
  11. ogb
    februarie 22, 2008 at 6:19 pm

    daca se poate sa ma ajute sip mine cineva …am o problema cu cosurile/punctele negre…am si pe obraji, si p barbie, si p frunte cateva….help..imi recomanda cineva vreun tratament?! ..pls

    ReplyCancel
  12. daniela popescu
    ianuarie 15, 2008 at 9:43 am

    eu am o parere fff buna de produsele naturale cele preparate acasa sau din plafar decit cele care se gasesc prin marketuri?!

    ReplyCancel
  13. Crina
    noiembrie 6, 2007 at 10:24 am

    Parerea mea este ca ce-ti faci acasa este 100% natural si totodata sanatos, totusi tind sa cred ca multe femei folosesc produse din comert din comodiate…

    ReplyCancel
  14. Alice
    noiembrie 1, 2007 at 4:16 pm

    Este super , dar putin complicat , nu-i asa?

    ReplyCancel

Faci un comentariu sau dai un răspuns? Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

iulie 27, 2007 15 Comments Ingrijire tenaloe vera, anticuperoza, Apa florala de tei, argila, argila rosie, argila roz, argila verde, cosmetica, iaurt, Masca anti-oboseala, Masca antirid, Masca purificatoare, Masti cosmetice, miere, oua, ovaz, poluare, Smantana proaspata, uleiuri vegetale
Articole recente
  • Invatati sa va placa de voi insiva
  • Limonada – bautura perfecta pentru o vara torida
  • Intariti-va sistemul imunitar
  • 10 idei de cum sa iti pictezi unghiile
  • Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Comentarii recente
  • Irina la Intrebari frecvente despre ciclul menstrual
  • ELENA STOIAN la Muscaturile de tantari: tratament si prevenire
  • Argila: beneficii medicinale si cosmetice - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale – ce stim despre ele?
  • Metode naturale de a adormi - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale si beneficiile aduse organismului
  • Cum protejam culoarea parului vopsit - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Bine ati venit pe OJA.ro

Bine ati venit pe blogul OJA.ro

Categorii
  • Cosmetica
  • Terapii Naturiste
  • Plante medicinale
  • Stil de viata
  • Ghid de produse
  • Vopsea de par
  • Vopsea de par fara amoniac
  • 7 motive pentru a te abona la Newsletter
  • Publicitate pe OJA.ro Blog
  • Scrie pentru OJA.ro Blog
OJA.ro

OJA.ro – magazin de frumusete holistica

2021 © OJA.ro Blog frumusete holistica