Asa dupa cum bine stiti, proprietatile curative unice ale mierii au fost utilizate de medici in Tibetul antic de acum mii de ani. Acestia considerau ca mierea este benefica in interior, dar si pentru frecarea pielii cu ea. Si asa a aparut masajul cu miere.
Mierea – sursa tuturor vitaminelor
Mierea contine vitamine (C, B1, B2, PP, etc.) in anumite proportii, enzime, acizi, substante minerale, hormoni, aminoacizi, substante aromatice si antibacteriene. Este un produs biologic complex, care cuprinde o multitudine de substante biochimice valoroase, necesare unei persoane pentru a trai, pentru a-si pastra sanatatea si pentru a mari perioada activa a vietii.
Numerosi cercetatori arata ca bogatiile microcelulelor continute de miere nu au egal printre celelalte produse vegetale. Mierea contine peste 30 de microcelule diferite, precum: fier, cupru, calciu si potasiu, magneziu, mangan, nichel, argint, sodium, litiu, fosfor, sulf, molibden si alte microelemente, lista putand continua.
Masajul cu miere: proprietati curative
Proprietatile unice ale mierii, in combinatie cu masajul, ajuta la:
- eliminarea celulitei;
- imbunatatirea circulatiei sangelui in straturile profunde ale pielii si muschilor;
- restabilirea rapida a tonusului muscular;
- curatarea pielii;
- imbunatatirea nutritiei tesuturilor .
Masajul cu miere este bun si pentru reducerea greutatii, dar si ca efect cosmetic in lupta impotriva imperfectiunilor pielii. Ca atare, masajul imbunatateste aprovizionarea muschilor si pielii cu oxigen si nutrienti, iar mierea elimina impuritatile pielii, pentru o perioada lunga de timp.
Pielea va deveni mai catifelata si mai elastica si matasoasa, celulita sau acumularile de grasime si aspectul de piele lasata fiind indepartate. Se imbunatateste totodata si starea generala a organismului, dar si starea de spirit.
Masajul cu miere este un tratament si o metoda de prevenire foarte eficienta impotriva:
- durerilor de cap;
- problemelor cu somnul;
- extenuarii intelectuale si fizice;
- bolilor psihosomatice;
- distoniei vegeto-vasculare;
- slabirii sistemului imunitar.
Care este secretul?
Ce sta in spatele miracolului masajului? Masajul se bazeaza pe interactiunea dintre piele si substantele biologice active, continute de miere, incluzand si mecanismele clasice de actiune a diverselor tipuri de masaj. Mierea, oferind substantele biologice active, absoarbe toxinele si favorizeaza eliminarea rapida a acestora din organism. Acest masaj este destinat mai ales imbunatatirii circulatiei limfatice si pentru curatarea pielii.
Dotati-va cu cele necesare
Mierea pentru masaj trebuie sa fie cea naturala, din flori, fara aditivi si fara zahar adaugat. Puteti adauga si uleiuri esentiale: lamaie, portocala, grapefruit, eucalipt, mandarina sau lavanda.
O terapie completa prin masajul cu miere este formata din 12-15 sedinte. Trebuie programate o zi da si una nu, pentru ca pielea sa aiba timp sa respire si sa se regenereze. La inceput, mierea umple porii, apoi maseurul elimina aceasta miere impreuna cu reziduurile metabolismului. Corpul este frecat cu miere si masat.
Masajul poate incepe cu zonele cu probleme, apoi se continua pe tot corpul. Masajul cu miere pentru zonele cu probleme dureaza 15-20 de minute, iar cel general, incluzand spate si picioare, cam o ora. Se maseaza mai intai picioarele si spatele, apoi mierea este spalata, printr-un dus. Apoi, va intoarceti pe spate pentru a se masa si partea cealalta in mod identic: picioare, stomac, sani, brate.
Dupa finalizarea masajului cu miere, mierea se spala cu apa calda, iar zonele masate sunt hidratate cu ajutorul unei creme. Fiecare astfel de sedinta de masaj cu miere va putea reduce circumferinta corpului vostru cu circa 1-3 cm.
Masajul cu miere este usor dureros si nu e o procedura tocmai placuta, dar, pana la urma, dupa cum stiti, frumusetea cere sacrificii. Mai ales atunci cand da rezultate. Voi ati incercat masajul cu miere?