A doua dupa ceaiul cu gheata, limonada este alegerea perfecta in zile fierbinti de vara. Nu exista nimic mai racoritor decat sa stai la umbra si sa bei un pahar mare de limonada cu gheata.
Nu va multumiti cu limonada congelata la cutie. Va puteti face singuri limonada acasa, putand sa adaugati in plus si aromele preferate.
Limonada este adeseori servita dupa reteta traditionala (suc de lamaie, apa si zahar), dar asta nu inseamna ca nu puteti sa adaugati ceva nou la reteta, cum ar fi o aroma preferata sau deosebita.
Pentru asta trebuia mai intai sa stiti reteta de baza a limonadei preparate in casa.
- 8 lamai
- 8 cesti cu apa
- 1 ½ ceasca cu Green Sugar sau alt indulcitor.
Daca nu vreti sa stoarceti propriile lamai, puteti sa folositi o ceasca si jumatate de suc de lamaie deja preparat. Altfel, stoarceti lamaile proaspete si amestecati sucul acestora intr-o cana cu apa. Adaugati indulcitorul si amestecati pana se dizolva. Serviti cu gheata. Veti obtine 8 pahare de limonada.
Limonada cu menta
Desi menta va da o tenta verzuie ciudata limonadei voastre, gustul racoritor al mentei este adorabil impreuna cu gustul putin usturator al sucului de lamaie.
- o ceasca cu frunze proaspete de menta;
- 7 cesti cu apa;
- 7 lamai
- miere sau indulcitor dupa gust.
Tocati menta marunt si adaugati-o impreuna cu 2 cesti de apa intr-o cratita. Incalziti pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati sa clocoteasca pentru 5 minute. Scurgeti frunzele de menta si lasati lichidul sa se raceasca. Amestecati intr-un recipient lichidul de menta si sucul de lamai cu apa ramasa. Amestecati pana se omogenizeaza. Raciti-l in frigider si serviti cu gheata si ornat cu o frunza de menta proaspata. O sa faceti cam 6 – 8 portii.
Limonada mov cu afine
Clasica limonada mov era destul de slaba, dar adaugand suc de afine va avea o aroma puternica si placuta.
- 1 ¼ ceasca de Green Sugar, zahar brun sau alt indulcitor
- 4 cesti de apa
- 1 ceasca de suc de afine neindulcit
- 1 ceasca de suc de lamaie.
Amestecati o ceasca de apa intr-o cratita si incalziti pana incepe sa clocoteasca. Cand zaharul s-a dizolvat, luati cratita de pe foc si asteptati sa se raceasca. Intr-o cana mai mare amestecati indulcitorul, apa, sucul de afine, sucul de lamaie si cele 3 cesti de apa ramase. Amestecati si puneti-o la rece cu cel putin o ora inainte de a o servi. O sa obtineti 6 portii.
Limonada acidulata
Cred ca oricarei bauturi i-ar face bine cateodata putine “explozii”.
- 4 cesti cu apa
- 3 cesti cu suc de lamaie
- 2 cesti cu zahar, miere, indulcitor natural Green Sugar
- 1 sticla de 1 litru cu apa minerala
Combinati ingredientele de mai sus, fara apa minerala, intr-un recipient si amestecati pana se dizolva. Puneti la racit in frigider si adaugati apa minerala chiar inainte sa serviti bautura. O sa obtineti 10 portii.
O sa fiti pe deplin satisfacuti si din punct de vedere financiar, dar mai ales al sanatatii, pentru ca nu mai consumati asa de multi coloranti si conservanti.
Corpul va va multumi pentru ca ati gasit o metoda aproape naturala de a-l racori!