Nevoia de a va reincarca bateriile, de a alunga stresul sau de a pierde putin din greutate inseamna o decizie: trebuie sa faceti o cura de detoxificare. Va faceti un program si va intariti vointa de a o face.
Amintiti-va sa doriti sa va simtiti mai bine. Trebuie sa fiti motivata pentru o cura de un week-end. Dar inainte de a va apuca de aceasta cura, iata ce informatii importante trebuie sa stiti pentru a va mobiliza cu succes.
Ce este o cura detoxifianta?
Este un program pus la punct de catre un nutritionist. Fie ca este pentru energizare, pentru a lupta impotriva stresului sau a va regasi supletea, exista mai multe tipuri de cure care permit regasirea echilibrului alimentar si a starii de bine.
O cura detoxifianta va ajuta sa va curatati organismul pentru a-l ajuta sa functioneze mai bine. Organismul este de obicei capabil sa elimine singur toxinele, dar in perioade de stres, oboseala sau in urma exceselor, cura de detoxifiere poate fi exact ce va trebuie.
Cand facem o cura detoxifianta?
O astfel de cura se poate face oricand. Dupa o perioada alimentara prea bogata, cum ar fi petrecerile in familie, iarna, cand va lipseste si pofta de a face miscare. In plus, aceasta cura este de scurta durata. Se poate face de cateva ori pe an, dar atentie sa nu abuzati.
Cum sa reusiti sa tineti o cura?
Trebuie sa urmati la sange programele nutritionistilor, chiar si atunci cand vi se par drastice. Nu uitati ca nu dureaza decat 2 zile.
Etapele unei cure detoxifiante
Etapa nr.1: Mediul inconjurator
Evitati tentatiile in timpul week-endului. Nu invitati prieteni sau membrii familiei, refuzati orice invitatie, rugati-i pe copii si pe sotul dvs. sa nu va tenteze cu ciocolata sau orice pofta, rugati-va sotul sa gateasca in week-end sau pregatiti mancare dinainte sa le ajunga pe tot week-endul. In sfarsit, creati-va propriul spatiu: muzica, gimnastica, spatiu in frigider..
Etapa nr.2: Drenarea
In timpul week-endului si chiar dupa aceea, folositi-va de toate produsele drenante: infuzii, suplimente alimentare, ceai, supe, cocktailuri. Bineinteles fara zahar. Va oferim 2 exemple de astfel de cocktailuri.
1. Reteta pentru 2 pahare mari:
- 250 ml de suc de struguri proaspat
- 200 g de coacaze negre
- sucul de la o lamaie
- cateva frunze de patrunnjel
- dupa gust indulcitor natural (zahar Green Sugar)
2. Reteta energizanta pentru 2 pahare mari
- 2 mere
- 5 caise
- 1 portocala
- 1 frunza de telina
- 1 cub de ghimbir
- indulcitor din stevie Rebaudiana si eritritol – zahar Green Sugar
Etapa nr. 3: Starea mentala
Pentru a va reusi cura, trebuie sa fiti extrem de motivat si sa va programati timp sa va ocupati de voi insiva: baie, masti, lectura. Chiar daca vi se pare dificil, trebuie sa rezistati. Spuneti-va ca nu este vorba decat de 2 zile, apoi veti reveni la normal.
Profitati de acest week-end pentru a descoperi cauzele oboselii, stresului.
Etapa nr.4: Colorati-va mancarea
Echilibrul alimentar nu inseamna plictiseala. Impodobiti-va farfuriile, mancati la o masa frumoasa, variati culorile alimentelor din farfurie. Adoptati stilul japonez de a privi mancarea.
Etapa nr.5: Relaxati-va
Plimbati-va prin paduri si parcuri, inotati, mergeti pe bicicleta sau programati o sedinta de yoga la domiciliu. Trebuie neaparat sa va relaxati, sa va miscati si sa nu va ganditi la cura.
Si apoi.. a lua aer face bine la silueta si la starea de spirit. Pastrati aceasta obisnuinta si dupa cura, caci este primordiala pentru un organism sanatos.