Este epilatul inghinal, cu ceara, periculos?
Parul pubian adesea prea des si mult pentru preferintele noastre, se afla in acea zona dintr-un anumit motiv, acela de a proteja pielea sensibila si membranele mucoase din regiunea genitala. Epilarea cu ceara indeparteaza, prin smulegere, stratul de protectie.
Epilatul cu ceara poate sa smulga si bucati foarte mici din stratul cel mai profund, creand un portal prin care bacteriile pot intra in organism. Mai mult, procesul duce la inflamare, prinzand bacteria sub piele. Toate acestea duc la stadiul de infectie a pielii, foliculita (infectia foliculilor de par) si la fire crescute sub piele.
De fiecare data cand compromitem integritatea pielii, crestem riscul aparitiei infectiilor. Medicii specialisti recomanda persoanelor care sufera de diabet, boli cronice ale rinichilor sau boli ale ficatului, afectiuni dermatologice, precum eczema sau psorizis, sau au un sistem imunitar slabit sa evite epilatul inghinal total.
Cai simple de a elimina pericolul accidentarii cu ceara
Alegeti cabinetul cosmetic cu atentie
Inainte sa faceti o programare, treceti pe la salon pentru a vedea cat de curat este locul sau intrebati o prietena ce salon va recomanda si in care are incredere. Fiti siguri ca esteticiana sau cosmeticiana aleasa are atestat si a urmat cursuri privind epilarea braziliana cu ceara.
Cereti informatii despre ceara
Ceara solida este cea mai buna. Este mai blanda si adera la par, nu la piele. Ceara rapida, care este catifelata si lipicioasa, se aplica cu un aplicator gen rola, care se incalzeste cu un incalzitor special de ceara de unica folosinta, iar pe langa faptul ca este rapida si usor de aplicat, este si mai putin dureroasa si are mai putine sanse de a smulge si stratul de piele.
Atentie la igiena
Inainte de a incepe procesul propriu-zis, practiciana ar trebui sa se spele bine pe maini si sa aplice un dezinfectant. Persoana care epileaza trebuie sa aiba spatule de ceara noi, disponibile pentru fiecare aplicare pe piele. Pentru prevenirea arsurilor, trebuie sa verifice temperatura pe interiorul incheieturii, inainte de a aplica ceara pe piele. Daca nu ati observat la cosmeticiana voastra acesti pasi, luati atitudine.
Preveniti iritatia
Pentru cateva zile dupa epilarea inghinala totala, aplicati o lotiune impotriva iritatiilor dupa epilat si a cresterii firelor de par sub piele. Va preveni atat iritatiile si va va ajuta sa tineti la distanta posibilele infectii.
Cunoasteti semnele infectiei
Verificati-va cu o oglinda de mana, vedeti daca exista fire de par crescute sub piele, iritatii, rani deschise sau taieturi. Consultati urgent un medic, daca se instaleaza roseata sau umflarea zonei epilate, senzatia de mancarime sau usturime, cojirea pielii sau febra.
O vorba din batrani ne spune ca “sufera baba la frumusete”. Atentie doar, doamne, domnisoare si cred ca si domni, sa nu suferiti mai mult decat ar fi necesar. Alegeti cu grija metoda de epilare, in functie de informatiile pe care le aveti despre organismul si pielea voastra. Nu puneti mai presus frumusetea si incercati sa faceti un compromis care sa va favorizeze pe voi si sanatatea voastra.