OJA.ro blog

  • Magazin
  • Beauty Sfaturi cosmetica
    • Ingrijire ten
    • Ingrijire corp
      • Maini frumoase
      • Sani sanatosi
    • Ingrijire par
    • Ingrijire orala
    • Ochi sanatosi
    • Medicina si cosmetica
  • Nutritie
    • Retete
  • Stil de viata
    • Ecologie
  • Terapii
    • Apiterapia
    • Argiloterapia
    • Aromaterapia
    • Hidroterapia
    • Luminoterapia
    • Oligoterapia
    • Presopunctura
    • Remedii naturiste
    • Vitaminoterapia
    • Plante medicinale
      • Plante medicinale de la A la L
      • Plante medicinale de la M la Z
  • Ghid de produse

Condimente antioxidante pentru toamna

Antioxidantii ne ajuta in lupta impotriva imbatranirii. Chiar daca corpul nostru le produce in mod natural, trebuie sa il ajutam prin alimentatie. Din ce in ce mai mult cu cat trece timpul. Consumul lor ajuta la prevenirea bolilor cardio-vasculare sau a declinului functiilor cognitive, precum memoria, concentratia. Chiar si in cantitate mica, condimentele antioxidante lupta eficient impotriva radicalilor liberi.

Acest beneficiu vine de la concentratia puternica de antioxidanti din condimente. De exemplu 1 lingurita de scortisoara este echivalentul unui pahar de suc de struguri sau 1 lingurita de oregano aduce la fel de multi antioxidanti cat 80 de g de struguri.
Pentru a echilibra alimentatia, este recomandat sa consumam fructe si legume. Ceea ce poate parea covarsitor. Cu aceste condimente, nu mai exista regula consumului cotidian. Este suficient sa le integram in mancarurile noastre. Este important sa stim ca folosirea condimentelor permite diminuarea consumului de sare si crearea unor gusturi extraordinare, de la picant la dulce. Dupa cum se vede, condimentele sunt o sursa de savoare si sanatate.

Fie ca le avem sub forma de bucati, seminte, uscate sau congelate, ne putem crea locul nostru dedicat condimentelor si sa profitam la maxim de activii sai protectori pe tot parcursul anului. Usturoiul, curcuma, curry, oregano, mustarul – iata cateva dintre condimentele antioxidante. Descoperiti-le si voi beneficiile si veti fi recunoscatori! Nu e greu sa ne schimbam macar putin obiceiurile alimentare si sa le facem loc in preparatele noastre atunci cand gatim. Pe cuvant! 🙂

Usturoiul este usor de gatit si consumat. Pentru a absorbi mai usor pricipiile sale antioxidante, se recomanda sa striviti cateii de usturoi si sa ii adaugati pur si simplu in mancaruri. Antioxidant puternic, usturoiul este tonifiant, stimulant, ne echilibreaza colesterolul si este recomandat pentru inima. Adaugati-l in sosuri de tomate, paste, curry.

Frunzele de curry sunt antioxidante, dar si antidiabetice, anticolesterol si ajuta la digerarea felurilor de mancare mai grele. Ele pot sa acompanieze orezul, mancarurile de carne si peste.

Cucurma poate preveni numeroase boli. Poate ajuta la prevenirea mai multor de tipuri de cancer, boli degenerative, lupta impotriva imbatranirii. Cucurma este condimentul sanatatii. Nu foarte scumpa, puteti sa o folositi in orice tip de sos, in curry, orez, legume, peste, carne.

Boabele de mustar au si ele proprietati antioxidante. Mustarul contine in special carotenoide care de asemenea pot preveni tipuri diverse de cancer, boli cardio-vasculare. In plus ajuta la digestie. Se pot folosi cu moderatie in sosuri.

Oregano. Acest clasic al bucatariei mediteraniene se consuma fara moderatie. Pizza, paste, sosuri. Tonic, stimulant al functiilor digestive.

sept. 14, 2011Ojaro
Cum se obtine tinctura, unguentul, uleiul volatil si medicinal?Ceaiuri energizante si relaxante pentru o toamna frumoasa
You Might Also Like
 
Condimente pentru un Craciun aromat
 
Alimentele crude si sanatatea noastra
Comments: 1
  1. Miron Antoneta
    septembrie 20, 2011 at 12:15 pm

    Sunteti de mare ajutor. Multumesc frumos pentru aceste informatii nepretuite.
    Cu stima

    ReplyCancel

Faci un comentariu sau dai un răspuns? Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

septembrie 14, 2011 1 Comment Nutritiecondimente, condimente antioxidante, Curcuma, usturoiul antioxidant
Articole recente
  • Invatati sa va placa de voi insiva
  • Limonada – bautura perfecta pentru o vara torida
  • Intariti-va sistemul imunitar
  • 10 idei de cum sa iti pictezi unghiile
  • Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Comentarii recente
  • Irina la Intrebari frecvente despre ciclul menstrual
  • ELENA STOIAN la Muscaturile de tantari: tratament si prevenire
  • Argila: beneficii medicinale si cosmetice - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale – ce stim despre ele?
  • Metode naturale de a adormi - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale si beneficiile aduse organismului
  • Cum protejam culoarea parului vopsit - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Bine ati venit pe OJA.ro

Bine ati venit pe blogul OJA.ro

Categorii
  • Cosmetica
  • Terapii Naturiste
  • Plante medicinale
  • Stil de viata
  • Ghid de produse
  • Vopsea de par
  • Vopsea de par fara amoniac
  • 7 motive pentru a te abona la Newsletter
  • Publicitate pe OJA.ro Blog
  • Scrie pentru OJA.ro Blog
OJA.ro

OJA.ro – magazin de frumusete holistica

2021 © OJA.ro Blog frumusete holistica