OJA.ro blog

  • Magazin
  • Beauty Sfaturi cosmetica
    • Ingrijire ten
    • Ingrijire corp
      • Maini frumoase
      • Sani sanatosi
    • Ingrijire par
    • Ingrijire orala
    • Ochi sanatosi
    • Medicina si cosmetica
  • Nutritie
    • Retete
  • Stil de viata
    • Ecologie
  • Terapii
    • Apiterapia
    • Argiloterapia
    • Aromaterapia
    • Hidroterapia
    • Luminoterapia
    • Oligoterapia
    • Presopunctura
    • Remedii naturiste
    • Vitaminoterapia
    • Plante medicinale
      • Plante medicinale de la A la L
      • Plante medicinale de la M la Z
  • Ghid de produse

Ce alimente grase sa alegem?

Alimentele grase provin din regnul animal sau vegetal. Desi sunt esentiale pentru organismul dvs., unele sunt mai putin bune decat altele. Si iata de ce.

Doar excesul e de vina

Ulei de masline in salata dvs, o friptura apetisanta de vaca sau cateva sardine si iata-va in contact cu alimentele grase. Sunt aproape peste tot, dar nu este cazul sa va panicati. Nutritionistii nu inceteaza sa repete: “nu alimentele grase sunt rele, ci excesul lor.” Chiar si alimentele grase “bune” consumate in exces pot sa va fie nefaste, caci ele – vorbim in special de uleiuri – au foarte multe calorii. Totul depinde de cat de bine stim sa alegem si de atentia noastra de a nu depasi anumite limite. Doza zilnica recomandata este de aproximativ 65 gr de lipide pe zi, ceea ce inseamna aproximativ 2000 kcalorii.

Preferati alimentele grase vegetale

In principal exista doua tipuri de alimente grase:

– cele de origine animala si anume: untul, untura de oaie, untura topita, smantana etc.

– cele de origine vegetala: toate uleiurile si untul de arahide.
Pe care sa le preferam? Pe cele de origine vegetala, in special uleiul de masline. De ce? Comparativ cu alimentele grase de origine animala, cele vegetale nu contin deloc sau prea putin acizi grasi saturati, dusmani ai arterelor si acuzati de a favoriza anumite forme de cancer. In fine, pentru ca sunt bogate in acizi grasi mono si polisaturati, care contribuie la scaderea colesterolului negativ.

Dar nu alungati doar pentru atat alimentele grase de origine animala. Untura de rata sau de oaie este plina de acizi grasi nesaturati. Ar fi pacat sa nu profitati. In orice caz, nu uitati: untul este indispensabil intr-o cantitate mai mica datorita aportului sau de vitamina A. Nu va refuzati sistematic alimente grase, fie ca sunt de origine animala sau vegetale. Organismul dvs. are mare nevoie de ele.

apr. 15, 2007Ojaro
Cafeaua decofeinizata, o solutie buna?Nu va feriti de ciocolata
You Might Also Like
 
Alimentele crude si sanatatea noastra
 
Tenul ridat

Faci un comentariu sau dai un răspuns? Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

aprilie 15, 2007 Nutritiealimente grase, grasimi animale, grasimi vegetale, smantana, ulei de masline, unt, unt de arahide, untura
Articole recente
  • Invatati sa va placa de voi insiva
  • Limonada – bautura perfecta pentru o vara torida
  • Intariti-va sistemul imunitar
  • 10 idei de cum sa iti pictezi unghiile
  • Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Comentarii recente
  • Irina la Intrebari frecvente despre ciclul menstrual
  • ELENA STOIAN la Muscaturile de tantari: tratament si prevenire
  • Argila: beneficii medicinale si cosmetice - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale – ce stim despre ele?
  • Metode naturale de a adormi - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale si beneficiile aduse organismului
  • Cum protejam culoarea parului vopsit - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Bine ati venit pe OJA.ro

Bine ati venit pe blogul OJA.ro

Categorii
  • Cosmetica
  • Terapii Naturiste
  • Plante medicinale
  • Stil de viata
  • Ghid de produse
  • Vopsea de par
  • Vopsea de par fara amoniac
  • 7 motive pentru a te abona la Newsletter
  • Publicitate pe OJA.ro Blog
  • Scrie pentru OJA.ro Blog
OJA.ro

OJA.ro – magazin de frumusete holistica

2021 © OJA.ro Blog frumusete holistica