OJA.ro blog

  • Magazin
  • Beauty Sfaturi cosmetica
    • Ingrijire ten
    • Ingrijire corp
      • Maini frumoase
      • Sani sanatosi
    • Ingrijire par
    • Ingrijire orala
    • Ochi sanatosi
    • Medicina si cosmetica
  • Nutritie
    • Retete
  • Stil de viata
    • Ecologie
  • Terapii
    • Apiterapia
    • Argiloterapia
    • Aromaterapia
    • Hidroterapia
    • Luminoterapia
    • Oligoterapia
    • Presopunctura
    • Remedii naturiste
    • Vitaminoterapia
    • Plante medicinale
      • Plante medicinale de la A la L
      • Plante medicinale de la M la Z
  • Ghid de produse

Beneficii pentru sanatate oferite de ceaiul de hibiscus

Ceaiul de hibiscus este o bautura din plante, veche, care este consumata atat fierbinte, cat si rece, in intreaga lume. Este preparat din infuzia obtinuta din petalele florilor plantei cunoscute sub denumirea de Hibiscus Sabdariffa.

Aceasta planta este cultivata in Sudan, deoarece necesita un climat fierbinte pentru a creste bine. Este cunoscuta sub diverse denumiri in functie de diferitele parti ale lumii, arabii numind-o karkady sau karkade, iar latin-americanii “floarea din Jamaica”.

Ceaiul de hibiscus ofera o aroma delicioasa, asemanatoare afinelor, cu un parfum deosebit. Are o culoare rosie distincta, vibranta, naturala, data de polizaharidele acide si de glicozidele flavonoide continute. Acest  ceai nu contine cafeina si ofera numeroase beneficii pentru corpul uman, precum reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului.

Ceaiul de hibiscus este o binefacere pentru persoanele care sufera de afectiuni ale inimii, precum si pentru cei care au probleme circulatorii.

Acest ceai este bogat in vitamina C, ajutand in combaterea racelii si infectiilor, prin intarirea sistemului imunitar al organismului uman.

De asemenea, ceaiul din hibiscus reduce tensiunea arteriala ridicata, imbunatatind circulatia sanguina. Ajuta chiar si la reducerea nivelului stresului.

Contine cativa antioxidanti minunati de care organismul are nevoie, precum acidul citric si acidul ascorbic, care ajuta la protejarea celulelor corpului.

Ceaiul de hibiscus protejeaza corpul impotriva atacurilor bacteriene si creste puterea mecanismelor de aparare impotriva infectiilor. Este un antimicrobian si un anti-cancerigen natural.

Acest tip de ceai functioneaza extrem de bine in reducerea greutatii, deoarece contine inhibatori de enzime care blocheaza productia de amilaze. Amilaza rupe complexul de zaharuri si amidon din corp si reduce absorbtia carbohidratilor.

Consumul de ceai de hibiscus, in mod regulat, ajuta la prevenirea constipatiei si infectiilor urinare.

Atentionari ceai hibiscus!

Trebuie sa se evite consumul de ceai de hibiscus de catre persoanele cu o tensiune arteriala scazuta.

Ceaiul de hibiscus poate afecta gradul de concentrare, prin urmare, nu trebuie consumat cand este necesara o atentie deosebita, la volanul unui autoturism sau in timpul oricarei alte activitati care necesita ca mintea sa fie alerta.

Persoanele cu un nivel scazut de estrogen trebuie sa evite consumul de astfel de ceai.

Deoarece efectele secundare in cazul copiilor nu sunt clare inca, se recomanda sa se evite consumul de ceai de hibiscus in timpul sarcinii sau alaptarii.

Cei carora li se administreaza medicamente impotriva cancerului trebuie sa evite consumul acestui tip de ceai, poate avea efecte adverse in combinatie cu tratamentul.

oct. 5, 2010Ojaro
Retete pentru improspatarea aeruluiArgila: beneficii medicinale si cosmetice
You Might Also Like
 
Alimentele si cancerul
 
Lucruri bune despre ceapa
Comments: 18
  1. gabi
    decembrie 8, 2014 at 7:32 am

    atentie se folosesc doar SEPALELE DE HIBISCUS

    ReplyCancel
  2. ana
    decembrie 5, 2014 at 9:34 am

    „Este un antimicrobian si un anti-cancerigen natural. (…) Cei carora li se administreaza medicamente impotriva cancerului trebuie sa evite consumul acestui tip de ceai, poate avea efecte adverse in combinatie cu tratamentul.

    Se cam bat cap in cap cele de mai sus! Hm!

    ReplyCancel
  3. naturalys
    mai 22, 2013 at 11:38 pm

    Pentru cei cu probleme renale atentie la ceaiul de hibiscus!

    ReplyCancel
    • dinu
      mai 17, 2015 at 4:17 am

      Contraindicat in probleme renale?

      ReplyCancel
  4. naturalys
    ianuarie 8, 2013 at 10:19 pm

    Ce legatura exista intre hibiscus si un estrogen scazut ?

    ReplyCancel
  5. Florea Victoria
    ianuarie 8, 2013 at 10:17 pm

    Pentru scaderea tensiunii ceaiul de hibiscus se bea rece sau fierbinte?

    ReplyCancel
  6. margareta cucu
    octombrie 25, 2012 at 4:38 pm

    Buna ziua, sa inteleg ca persoanele la menopauza nu au voie sa consume acest ceai?

    ReplyCancel
  7. Mihai
    mai 7, 2012 at 2:17 pm

    L-am gasit la un magazin de ceai in Baneasa, pe langa Humanic. Foarte bun.

    ReplyCancel
  8. MARIA POPA
    aprilie 19, 2012 at 8:41 am

    am diabet zaharat tip 2 fac insulina,pot folosi acest ceai? Am primit 400 grame de la cineva care lucreaza pe vapor

    ReplyCancel
  9. MARIA POPA
    aprilie 19, 2012 at 8:40 am

    am diabet zaharat tip 2 fac insulina,pot folosi acest ceai ,am primit 400 grame de la cineva care lucreaza pe vapor

    ReplyCancel
  10. marciuc d
    aprilie 17, 2012 at 4:23 pm

    hibiscusul este asemanator cu trandafirul chinezesc dar el se cultiva in parc ca planta ornamentala

    ReplyCancel
  11. mihaela rotaru
    februarie 7, 2012 at 9:11 am

    Buna dimineata,
    in legatura cu ceiul din hibiscus, vreau sa spun ca eu am baut si beau ceai care are in componenta aceasta planta,” CEAI ANTIADIPOS LINIA 42″este foarte bun si placut la gust, asa ca ” pofta buna”.

    ReplyCancel
  12. antonia
    decembrie 10, 2011 at 12:01 am

    Dr OZ ,pe un post tv ,spunea ca e bun pt scaderea tensiunii si pt rinichi

    ReplyCancel
  13. csalai ana
    ianuarie 22, 2011 at 12:59 pm

    va rog sa-mi spuneti daca la hipertiroidism este bun?
    multumesc mult

    ReplyCancel
  14. Nelutu
    noiembrie 12, 2010 at 7:27 pm

    Multumesc frumos Alina !

    ReplyCancel
  15. Ojaro
    noiembrie 12, 2010 at 6:02 pm

    @Nelutu – ba da 🙂

    ReplyCancel
  16. Nelutu
    noiembrie 12, 2010 at 3:43 pm

    Aceasta planta nu se mai numeste cumva si trandafir chinezesc ?

    ReplyCancel
  17. Marginean Alexandra
    octombrie 6, 2010 at 11:13 pm

    Tot timpul m-a tantat acest ceai numai ca nu stiam la ce este bun. M-am bcurat tare mult sa citesc atat de multe lucruri despre el, incat maine o sa il si cumpar…sunt tare curioasa daca este bun pentru slabit. Defapt pentru asta si vreau sa il incerc si pentru circulatie.

    ReplyCancel

Faci un comentariu sau dai un răspuns? Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

octombrie 5, 2010 18 Comments Nutritiebeneficii hibiscus, ceai hibiscus, efecte ceai hibiscus, hibiscus proprietati, Hibiscus Sabdariffa
Articole recente
  • Invatati sa va placa de voi insiva
  • Limonada – bautura perfecta pentru o vara torida
  • Intariti-va sistemul imunitar
  • 10 idei de cum sa iti pictezi unghiile
  • Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Comentarii recente
  • Irina la Intrebari frecvente despre ciclul menstrual
  • ELENA STOIAN la Muscaturile de tantari: tratament si prevenire
  • Argila: beneficii medicinale si cosmetice - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale – ce stim despre ele?
  • Metode naturale de a adormi - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale si beneficiile aduse organismului
  • Cum protejam culoarea parului vopsit - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Bine ati venit pe OJA.ro

Bine ati venit pe blogul OJA.ro

Categorii
  • Cosmetica
  • Terapii Naturiste
  • Plante medicinale
  • Stil de viata
  • Ghid de produse
  • Vopsea de par
  • Vopsea de par fara amoniac
  • 7 motive pentru a te abona la Newsletter
  • Publicitate pe OJA.ro Blog
  • Scrie pentru OJA.ro Blog
OJA.ro

OJA.ro – magazin de frumusete holistica

2021 © OJA.ro Blog frumusete holistica