OJA.ro blog

  • Magazin
  • Beauty Sfaturi cosmetica
    • Ingrijire ten
    • Ingrijire corp
      • Maini frumoase
      • Sani sanatosi
    • Ingrijire par
    • Ingrijire orala
    • Ochi sanatosi
    • Medicina si cosmetica
  • Nutritie
    • Retete
  • Stil de viata
    • Ecologie
  • Terapii
    • Apiterapia
    • Argiloterapia
    • Aromaterapia
    • Hidroterapia
    • Luminoterapia
    • Oligoterapia
    • Presopunctura
    • Remedii naturiste
    • Vitaminoterapia
    • Plante medicinale
      • Plante medicinale de la A la L
      • Plante medicinale de la M la Z
  • Ghid de produse

Cele mai bune alimente impotriva frigului

Frig! Iarna! Este timpul sa gasim cele mai bune alimente din camara pentru a putea sa ne rasfatam si in acest moment friguros. Iata, deci, cateva dintre alimentele cele mai bune si mai imbietoare.

Ghimbirul

Este un adevarat miracol. Caci daca stim bine virtutile afrodisiace ale acestuia, atunci stim mult mai putine despre acest excelent remediu antifrig. Ghimbirul ne ajuta sa ne imbunatatim circulatia sangelui, alunga virusurile si ajuta la incalzirea bronhiilor. Pentru a profita de binefacerile sale nu ezitati sa consumati zilnic, intr-o salata de fructe de mare si peste crud – in versiune japoneza – sau mai degraba sub forma de infuzie.

22080973_a9b3393dfc_mPolenul

Campion la toate categoriile alimentare bogate in vitamine si minerale, polenul este ideal pentru a lupta imptriva oboselii si a da un surplus de energie organismului. Plin de potasiu, magneziu, fier, dar si proteine si vitaminele A, B, C si E, este un adevarat cocktail pentru sanatate. Consumati zilnic 15-19 de grame timp de 3 luni. Puteti sa il diluati in suc de fructe sau sa il mestecati crud.

Supa de legume

Ideala pentru a ne incalzi dupa un gura de frig iernatic, supa este fara doar si poate mancarea preferata. Mereu proaspata si noua, puteti sa o preparati cu toate legumele posibile: morcovi, telina, cartofi, dovlecei, ardei, ciuperci etc. Este o solutie excelenta pentru a alunga frigul si a va improspata provizia de minerale, fibre si vitamine.

Citricele

Perfecte pentru un strop in plus de energie, pentru intarirea imunitatii si indepartatrea racelilor si a altor neplaceri iernatice, portocalele, lamaile, grepfruitul si alte citrice sunt cei mai mari campioni. Pline de vitamina C, nu ezitati sa consumati cat de mult puteti: sub forma de suc sau si mai bine intregi, cu pulpa, pentru a profita din plin de virtutile lor.

Ciocolata neagra

Recomandata in timpul iernii, ciocolata neagra este o mina de magneziu, care va ajuta sa evitati deprimarea si va mentine ridicat tonusul. Pentru a nu lua in greutate si a profita de toate beneficiile, multumiti-va cu 30g pe zi si preferati-o cu 70% cacao. Uitati de ciocolata cu lapte sau si mai rau alba. Nu contin mai deloc cacao si deci.. nici magneziu.

111015656_cc5982331e_m Fructele uscate

Incarcate cu energie, fructele uscate sunt pline de virtuti. Eliminarea apei permite o concentrare a tuturor proprietatilor acestor fructe. Usor de gasit, acestea sunt adevarate comori. Nucile, migdalele sau alunele sunt pline de acizi grasi esentiali, dar si de minerale, precum magneziul, cupru, seleniu, manganul sau zincul.

Usturoiul

Cel mai puternic antibiotic natural trebuie sa ocupe un loc important in alimentatia noastra, mai ales iarna, cand riscurile de infectii sunt crescute. Nu ezitati sa il consumati. Si ceapa este extrem de interesanta. Consumati-le de preferinta gatite. Vor fi mai usor de digerat.

Avocado

Iarna, filmul hidrolipidic al pielii este pus la grea incercare. Rezultatul: devine extrem de uscata. Pentru a o hrani din interior, ganditi-va la avocado. Bogat in lipide mono-nesaturate, dar si in vitamina B si E, este o comoara pentru pielea voastra. Folositi-l in salata sau sub forma de masca, direct pe piele.

feb. 1, 2010Ojaro
Salvia: beneficii pentru sanatateSa ne simtim minunat – hammam-ul
You Might Also Like
 
Lucruri bune despre ceapa
 
Capsunile – un dar al naturii

Faci un comentariu sau dai un răspuns? Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

februarie 1, 2010 Nutritiealimentatie sanatoasa, alune, avocado, ciocolata, ciocolata neagra, fructe uscate, ghimbir, magneziu, migdale, minerale, polen, usturoi, vitamine
Articole recente
  • Invatati sa va placa de voi insiva
  • Limonada – bautura perfecta pentru o vara torida
  • Intariti-va sistemul imunitar
  • 10 idei de cum sa iti pictezi unghiile
  • Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Comentarii recente
  • Irina la Intrebari frecvente despre ciclul menstrual
  • ELENA STOIAN la Muscaturile de tantari: tratament si prevenire
  • Argila: beneficii medicinale si cosmetice - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale – ce stim despre ele?
  • Metode naturale de a adormi - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Uleiurile esentiale si beneficiile aduse organismului
  • Cum protejam culoarea parului vopsit - OJA.ro Blog de frumusete holistica la Cum sa ne vopsim parul acasa in 9 pasi simpli
Bine ati venit pe OJA.ro

Bine ati venit pe blogul OJA.ro

Categorii
  • Cosmetica
  • Terapii Naturiste
  • Plante medicinale
  • Stil de viata
  • Ghid de produse
  • Vopsea de par
  • Vopsea de par fara amoniac
  • 7 motive pentru a te abona la Newsletter
  • Publicitate pe OJA.ro Blog
  • Scrie pentru OJA.ro Blog
OJA.ro

OJA.ro – magazin de frumusete holistica

2021 © OJA.ro Blog frumusete holistica